19 maart 2010 In de media

Vitesse nagenoeg fit naar Rotterdam

In de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Feyenoord kan Theo Bos alleen de namen van Sinan Kaloglu en Rogier Molhoek doorstrepen. Verder beschikt de hoofdtrainer over een fitte selectie die zaterdagavond naar Rotterdam afreist om Feyenoord ‘bonuspunten’ af te snoepen.

In een uitwedstrijd tegen Feyenoord mag bij winst natuurlijk gesproken worden van bonuspunten. Aan de andere kant is het voor de Arnhemmers zaak om in de resterende zeven wedstrijden voldoende punten te behalen om een veilige positie op de ranglijst te bemachtigen. "Dat begint zaterdag tegen Feyenoord", aldus Theo Bos. "Een goed resultaat pakken is belangrijk voor het vertrouwen bij de jongens. Daarna moet het gebeuren met allereerst twee thuiswedstrijden op rij. We hebben in eerdere wedstrijden onze kansen gehad om weg te lopen. Dat is helaas niet gebeurd. Rest ons nog zeven belangrijke wedstrijden om wel die punten te halen."

"De conclusie na Heerenveen was dat we onszelf tekort hebben gedaan. Enerzijds door de kansen niet te benutten en anderzijds door niet voldoende in te grijpen bij het doelpunt van Beerens. Ondanks de tik die we door de nederlaag hebben gekregen moeten ook we de goede dingen meenemen en het geloof er in houden. Vooral dat laatste moet leven in de koppies van de spelers. In de voorbije week hebben we veelvuldig getraind op partijspel en in verschillende formaties gespeeld. De kans dat er ingegrepen wordt in het basiselftal is dan ook zeker aanwezig.

Bij Feyenoord staat Roy Makaay zeer waarschijnlijk in de basis. De oud-speler van Vitesse vervangt de geblesseerde Sekou Cissé. Net als Vitesse heeft ook de ploeg van Mario Been moeite met het winnen van thuiswedstrijden. De Rotterdammers hebben in 2010 nog geen duel in de eigen Kuip gewonnen en de laatste winst dateert van 19 december (Willem II 1-0). In de laatste vier wedstrijden werd driemaal gelijkgespeeld (Ajax, 1-1; ADO 2-2; Heracles, 1-1) en eenmaal verloren (AZ, 1-2). Het gaat de ploeg op vreemde bodem dus een stuk beter af dan thuis.

Vitesse.nlVitesse.nl

Hoofdsponsor: