9 maart 2010 In de media

Vitesse niet bang voor toekomst Kids Club

Jeugdige supporters van Vitesse hoeven niet langer lid te zijn van de Vitesse Kids Club om tegen een gereduceerd tarief een seizoenkaart te kunnen kopen. Vi­tesse is echter niet bang dat dat ten koste van de Kids Club gaat.

„ Er zal best een aantal mensen zijn dat zal opzeggen nu het lid­maatschap niet langer noodzake­lijk is voor een goedkope jaar­kaart”, zegt Vitesse-woordvoerster Ester Bal. „ Dat is ingecalculeerd.”
Vitesse heeft het liefst actieve le­den, die ook meedoen aan de acti­viteiten van de Kids Club. Die wor­den wel anders. Het aantal activi­teiten wordt kleiner, maar ze wor­den wel groter. Bal: „En dan ko­men alle spelers.”

Ook niet-leden welkom op feestje van jubilerende Vitesse Kids Club
De jaarlijkse Vitesse Kids Club Dag, die morgenmiddag van twee tot kwart over vijf in Gel­reDome wordt gehouden, is deze keer ook toegankelijk voor niet-le­den en hun ouders of begeleiders.

Aanleiding is de verjaardag die de Vitesse Kids Club morgen viert. De club, met circa 3700 leden een van de grootste in Nederland, be­staat tien jaar. Bovendien wordt het feest gecombineerd met het ruilen van AH-voetbalplaatjes.
Albert Heijn wilde de ruilmidda­gen in supermarkten opluisteren met optredens van eredivisiespe­­lers, maar zag daar vanaf uit vrees voor grote drukte en ongeregeldhe­den.
Om kinderen toch de gelegen­heid te geven een handtekening van hun favorieten te ‘scoren’, combineert Vitesse een ruilmid­dag met de Kids Club Dag.
Die zal worden bijgewoond door de voltallige selectie van Vitesse. Spelers zullen bovendien elk half uur voetbalclinics geven, waar steeds zo’n vijftig kinderen aan mee kunnen doen. De kids kun­nen ook met spelers op de foto.

De dag begint met de Ronald Mc­Donald Sport- en Beweegshow, waar McDonald’s-clown Ronald McDonald kinderen laat zien hoe leuk sporten en bewegen is. De hamburgergigant heeft de show ontwikkeld met NOC*NSF.
Tijdens de middag, toegankelijk voor kinderen onder de veertien (onder begeleiding), zullen de spe­lers zich presenteren. Vervolgens zullen zij bij toerbeurt meedoen met activiteiten, zoals stropdas­schieten, latje trappen en penalty schieten.
De vliegende mascotte van de club, Hertog II, en valkenier Ge­rard van den Brink zijn ook aanwe­zig. Nieuw is dat er een kijkje kan worden genomen in de spelersbus waarmee de selectie van Vitesse naar uitwedstrijden rijdt.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: