10 februari 2010 In de media

Vitesse niet meer door ondergrens

Woensdagavond 3 februari reist Vitesse af naar Rotterdam. In deze midweekse speelronde neemt Vitesse het op tegen de nummer vijftien van de Eredivisie. Eerder dit seizoen won Vitesse op 2 oktober 2009 thuis met 2-0 van Sparta Rotterdam, dankzij treffers van Lasse Nilsson en Wiljan Pluim.
De laatste training werd afgewerkt op het kunstgrasveld van Papendal. In eerste instantie zou er op het veld van GelreDome getraind worden, maar Theo Bos was bang dat de toplaag hierdoor schade op zou lopen. Ondanks de gladheid hebben de mannen van Theo Bos redelijk goed kunnen trainen.

Theo Bos mist tegen Sparta Rotterdam Kevin van Diermen. Hij ontving in de wedstrijd tegen PSV zijn vijfde gele kaart en is hierdoor automatisch één duel geschorst. Rogier Molhoek (enkel) en Sinan Kaloglu (rug) herstellen beide van een blessure. “De blessure van Rogier valt wat tegen. Hij is vorige week terug geweest naar clubarts Frejlach, omdat zijn enkel bleef reageren. Er is nu voor een andere behandelmethode gekozen en het is afwachten of dat meer effect heeft,” zei Theo Bos over de blessure van Molhoek. Sinan Kaloglu sluit waarschijnlijk begin volgende week weer aan bij de groepstraining.

Over de tegenstander zei Theo Bos het volgende: “Vanochtend hebben we het tijdens de wedstrijdbespreking uitvoerig over Sparta gehad. Ik heb ze zien spelen tegen ADO Den Haag, FC Twente en NEC. Wat opviel was dat ze drie keer in een andere samenstelling hebben gespeeld. Het is voor ons gissen wie er spelen. Wel spelen ze altijd met drie snelle spitsen. Wij moeten ons eigen spel spelen en meer geven dan tegen PSV. Dat klinkt gek, maar tegen PSV wisten we dat we vol aan de bak moesten. Bij Sparta heb je onbewust sneller de neiging iets minder te doen. We spelen deze week twee belangrijke wedstrijden. De middenmoot staat al maanden lang dicht bij elkaar en wij willen de weg omhoog inzetten. Daarin is een goede serie erg belangrijk. Uit bij AZ is wat mij betreft een keerpunt geweest. Daarna speelden we goed tegen Utrecht en in Turkije. De enige mindere wedstrijd in de afgelopen twee maanden speelden we tegen NEC en dat vind ik nog steeds onverklaarbaar. Tegen Heracles hebben we ons hersteld,” aldus Theo Bos die afsloot met de woorden: “We zullen best nog eens op ons gezicht gaan. Belangrijk is dan hoe je verliest. We mogen niet meer door de ondergrens heen zakken.”

Opstelling Vitesse
Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Drost, Jong-a-Pin, Greene, Claudemir, Kaya, Pluim, Nilsson en Kolk

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: