30 september 2011 In de media

Vitesse nog ongeslagen in GelreDome

In de achtste speelronde van de Eredivisie gaat sc Heerenveen op bezoek bij Vitesse Arnhem. De Friezen zijn al vijf duels op rij ongeslagen.

Afgelopen weekend kwam Heerenveen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo. Een kleine teleurstelling voor de ploeg van Ron Jans, die door dit resultaat bleven steken op de tiende plaats. Tegenstander Vitesse won haar wedstrijd tegen Excelsior (0-2) wel en is daardoor gestegen naar de zesde positie op de ranglijst.

Vitesse als tussenstation

Smaakmaker bij Vitesse dit seizoen is Wilfried Bony. De spits scoorde tegen Excelsior binnen 22 minuten al twee doelpunten en heeft er totaal dit seizoen al vijf gemaakt. Trainer John van den Brom is zeer tevreden over de vorm van Bony, maar beseft ook dat de Ivoriaan hogerop wil.

“Ik kan mij wel voorstellen dat Bony Vitesse als een tussenstap ziet. Hij is zeker een speler die hogerop kan, maar zo ver is hij nog niet. Bony is goed, maar ook nog jong en hij moet voetballend én verdedigend nog veel leren”, aldus de oefenmeester in De Gelderlander. Bony speelt sinds januari 2011 Vitesse en nadat hij voor vier miljoen euro werd overgenomen van Sparta Praag.

Zo hoog mogelijk

Een andere speler die dit seizoen menigmaal de show steelt in Arnhem is Giorgi Chanturia. De Georgische linksbuiten, die in het verleden nog even voor Barcelona speelde, wil hoge ogen gooien met Vitesse. “Het is moeilijk te zeggen waar onze top ligt. Hopelijk eindigen we dit seizoen op een van de hoogste posities uit de clubhistorie”, aldus Chanturia aan NuSport. Een plek bij de eerste vijf acht de vleugelspits absoluut mogelijk. “Waarom niet? Als wij onze goede vorm vasthouden, moeten we de strijd met AZ, PSV, Ajax, FC Twente en Feyenoord aangaan.”

Volgens trainer Van den Brom moet er wel opgepast worden dat het geen Chanturia- of Bony-show gaat worden. De aanvallers verloren de afgelopen wedstrijden nog weleens hun medespelers uit het oog bij een beslissend moment. In Voetbal International geeft de oefenmeester aan dat hij er als oefenmeester ‘er niet goed tegen kan’ maar als speler vroeger ‘zelf ook zo was’.

Feitjes vooraf

Vitesse beleeft met dertien punten uit zeven wedstrijden de beste seizoensstart sinds 2001/2002. Toentertijd werden onder, huidig Feyenoord-trainer, Ronald Koeman vijftien punten behaald. Weet Vitesse de wedstrijd zaterdag winnend af te sluiten, dan heeft het in 19 thuiswedstrijden tegen Heerenveen precies zeven keer gewonnen en zeven keer verloren. Tevens blijven de Arnhemmers dit seizoen dan nog altijd ongeslagen in het GelreDome.

Afwezigen
Vitesse
  sc Heerenveen
Spelers:    

Spelers:

 
Piiroja
Ibarra
Snijders
Van Diermen
Kuit
Spier
Knie
Knie
  Kruiswijk
Roorda
Kopic
Rug
Teen
Knie
Goal

Hoofdsponsor: