10 januari 2010 In de media

Vitesse oefent maandag tegen DETO in Belek

Vitesse speelt een ingelaste oefenwedstrijd tegen de huidige nummer drie van de eerste klasse D amateurs, die in hetzelfde hotel als de Arnhemmers verblijven. Deze wedstrijd wordt maandagmiddag om 16.30 uur afgewerkt in Belek.

Na een vrij rustige training zondagochtend werd de selectie in de middag rust gegund na de wedstrijd van zaterdagavond tegen Kayserispor. Een aantal spelers zocht rust op de hotelkamer, terwijl de ander wat souvenirs ging spotten en kopen in het centrum van Belek

De beide wedstrijden die Vitesse afgelopen week speelde werden uitgezonden op de Turkse televisie en het heeft de bekendheid van de club en spelers zeker vergroot. Spelers en stafleden werden gecomplimenteerd en met grote voorsprong was er continu aandacht voor Sinan Kaloglu. De aanvaller is immens populair in zijn geboorteland.

Oefenduel
Technisch directeur Marc van Hintum maakte zaterdag kennis met amateurvereniging DETO uit Vriezenveen. Na overleg met hoofdtrainer Theo Bos werd besloten tot het organiseren van een oefenwedstrijd tegen de amateurs die in hetzelfde hotel als de Arnhemmers verblijven. Deze wordt maandagmiddag om 16.30 uur afgewerkt in Belek.

Naschrift redactie:
Deto is een 1ste klasser uit Vriezenveen en verblijft sinds zaterdag jl. in Belek.

Meer info op de website van DETO.

DETO Vriezenveen

Voetbalvereniging DETO heeft ruim 700 leden en is met 9 seniorenteams, 17 jeugdelftallen, de Leemans F league en 3 futsal teams vertegenwoordigd in het amateurvoetbal.
Daarnaast zijn er veel vrijwilligers actief in het bestuur en de diverse commissies, allen met één doel voor ogen: Door Eendracht Tot Overwinning.
DETO heeft een ambitieuze jeugdafdeling en organiseert diverse activiteiten voor de jeugd. Onder andere door de jaarlijkse Open Dag, de clinics verzorgt door Heracles Almelo en diverse activiteiten in de winterperiode laat DETO zien dat het oog heeft voor de jeugd en dat DETO een club is die leeft!

Geschiedenis

Voetbalvereniging DETO werd opgericht op 1 juli 1948 en is ontstaan uit een fusie tussen SEV en PVB. Strijdtoneel van de toen gespeelde wedstrijden was een veld in de Weitemanslanden. In 1967 was de verhuizing daar naar sportpark "Het Midden" aan de Schout Doddestraat, waar ruimte vrij kwam door de ruilverkaveling en waar DETO nu nog speelt.
Gedurende de jaren dat op sportpark "Het Midden" werd gevoetbald was men druk doende een mooie accommodatie op te zetten waaraan, ook nu nog, voortdurend gewerkt wordt.
In 1975 werd de eerste klasse, toen nog de hoogste klasse, binnengestapt, waar DETO ruim 19 seizoenen speelde. Door de 19 seizoenen op rij staat DETO nog steeds bij de top 25 in de stand aller tijden van de Intersportcompetitie zaterdagamateurs. Op deze ranglijst staan alle clubs die ooit in de hoogste klasse zijn aangetreden.
In 1995 werd helaas degradatie uit de hoofdklasse een feit. Na enkele mindere jaren vond DETO de weg terug omhoog en promoveerde het in 2000 naar de 1e klasse, waar DETO nog steeds in uit komt.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: