17 januari 2011 In de media

Vitesse onderhandelt over videosysteem

Vitesse wil nog dit seizoen een nieuw video-analysesysteem introduceren in GelreDome. De Arnhemse profclub onderhandelt met het bedrijf Amisco.

 „Er zijn meer camerasystemen, maar ik vind die van Amisco de beste. Hoe­veel voorzetten geeft Julian Jenner in een wedstrijd, hoeveel komen er aan? Komt maar 18 procent van zijn voorzetten aan? Dan moet je daar iets mee. Wat zijn de looplij­nen en zet hij af met links of rechts, echt alles wordt vastge­legd”, aldus Ted van Leeuwen, de technisch directeur van Vitesse.

Het camerasysteem levert getallen die gebaseerd zijn op feiten. Van Leeuwen: „ Als ik een beeld heb van een bepaalde speler, dan kan jij van diezelfde speler een heel an­der beeld hebben. Met Amisco ver­gaar je objectieve kennis over spe­lers. Je kunt vervolgens indivi­dueel met spelers gaan werken.”

Vitesse wil in 2011 de randvoor­waarden creëren om te kunnen groeien. De club wil in 2013 strij­den om de landstitel. De aanschaf van een nieuw video-analysesys­teem, maar ook de bouw van een nieuw sportcomplex op Papendal zijn onderdeel van ‘project 2013’. De club wil 1 juli starten met de bouw. De vergunning is eind de­cember aangevraagd.

Meer info over Amisco (red.)

De Gelderlander

Hoofdsponsor: