24 oktober 2010 In de media

Vitesse ontbeert geluk tegen trefzeker FC Utrecht

Vitesse speelde wederom absoluut geen slechte wedstrijd, maar na de snelle eigen goal van Rajkovic en de vele kansen die er ook ditmaal niet in wilden, speelde FC Utrecht een wel zeer trefzekere partij: 1-4.

Al in de derde minuut (2.02) liepen de Arnhemmers op knullige wijze achter de feiten aan. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door de ongelukkige Rajkovic achter Eloy Room gewerkt: 0-1. Vitesse herstelde zich naarmate de wedstrijd vorderde prima. FC Utrecht kwam er nauwelijks aan te pas en er was maar één ploeg die voetbalde.

Kansen kreeg de ploeg van interim Hans van Arum ook, maar ook ditmaal wilde de bal er niet in. Aissati, Matic en Jenner waren dichtbij met schoten van afstand, waarbij de vrije trap van Aissati fenomenaal uit de hoek werd getikt door doelman Vorm. Ook dat nog voor Vitesse, een zeer goed keepende doelman die ook van dichtbij enkele malen goed redde op inzetten van Lasse Nilsson en Davy Pröpper

Het enige gevaar van de rood-witten kwam van Jacob Mulenga. De aanvaller schoot al eens voorlangs, maar snelde in de 45e minuut plots langs Slobodan Rajkovic. Civard Sprockel gaf Ricky van Wolfswinkel teveel ruimte waarna de mee opgekomen Dries Mertens de voorsprong voor zijn ploeg verdubbelde: 0-2.

Ook na rust had Vitesse de eerste grote mogelijkheid en dé kans om terug in de wedstrijd te komen. Ismaïl Aissati kapte, draaide en schoot, maar zag zijn inzet via de onderkant van de lat weer in het veld stuiteren. Daar waar Vitesse het voetballend en over veel schijven probeerde, meldde de ploeg van Du Chatinier zich met een stuk minder balcontacten voor doelman Room. Op die manier bouwde de ploeg de voorsprong via Cornelisse en Mulenga wel erg gemakkelijk uit naar 0-4.

Het naar een doelpunt snakkende Vitesse kreeg die beloning pas na ruim een uur spelen. Een schot an Dalibor Sevanovic werd onderweg nog getoucheerd door de net ingevallen en debuterende Marcus Pedersen. Ook in het restant was het balbezit voor de geel-zwarten, maar bleef het in de zestien meter -daar waar het toch echt moet gebeuren- veelvuldig te stil. Ook tegen subtopper FC Utrecht liet Vitesse kwaliteit zien, maar daar tegenover stond zondagmiddag dat de doelpunten te gemakkelijk werden weggegeven. Deze balans was ook nu weer in het nadeel van de Arnhemmers.

Maar wat als Vitesse nu wel een keer die openingstreffer maakt? Uit de vele gecreeërde kansen moeten de goals toch een keer vallen zou je zeggen. Met het vertoonde positiespel kan het een tegenstander ook de wil opleggen en een voorsprong maakt het voetballen vaak een stuk eenvoudiger. Woensdagavond is PSV de tegenstander in GelreDome. Misschien dat Vitesse dan wel het geluk aan haar zijde heeft want dat was vanmiddag helaas wel erg ver te zoeken.