15 mei 2011 In de media

Vitesse ontsnapt in GelreDome aan play-offs

Vitesse heeft de afsluitende competitiewedstrijd met 1-4 verloren van Excelsior. De nederlaag betekent een uiteindelijk vijftiende plaats in de eredivisie, seizoen 2010|2011.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de gasten uit Rotterdam nog geloof hadden in een positieve afloop. Vitesse daarentegen leek weer te defensief te starten waardoor Excelsior al snel een overwicht had. Tot kansen leidde het in het eerste half uur, buiten een gevaarlijk moment met Fernandez, niet. In de 33e minuut werd het dan toch 0-1 door de gevaarlijke Guyon Fernandez.

De ploeg van Albert Ferrer speelde inmiddels al ruim tien minuten met Davy Pröpper die de geblesseerd geraakte Jordi Lopez verving. Wilfried Bony was één moment gevaarlijk. De spits schoot de bal van afstand over, na een goede individuele actie. Vreemd en opvallend genoeg was er voor rust maar één ploeg die voetbalde en dat was Excelsior.

Ook na rust was het niet veel beter. Vitesse kreeg geen vat op het eigen spel en dat van Excelsior. De gelijkmaker kwam er na 63 minuten wel. Michihiro Yasuda stuurde Riverola weg en de Spanjaar ronde beheerst af: 1-1. In het laatste kwartier van de wedstrijd voltrok zich echter een zeer bedroevend scenario. Geert-Arend Roorda scoorde tweemaal, waarvan één uit een strafschop en in de extra tijd werd het zelfs nog 1-4 door invaller Tim Vincken. Na vier zenuwslopende extra minuten floot de scheidsrechter af. Eén doelpunt scheelde het zondagmiddag of Vitesse speelde alsnog play-offs.