12 februari 2010 In de media

Vitesse ontvangt nummer twee, FC Twente

Voor Vitesse staat dit weekend, na twee uitwedstrijden, een thuiswedstrijd op het programma. Zaterdag ontvangen de Arnhemmers in GelreDome FC Twente. Het duel begint om 18.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Braamhaar.
Theo Bos kan tegen de nummer twee uit de Eredivisie naast Sinan Kaloglu en Rogier Molhoek ook niet beschikken over Wiljan Pluim. Tijdens de vrijdagtraining verliet Pluim met een hamstringblessure vroegtijdig het veld. Hoe ernstig de blessure is, is op dit moment nog niet bekend. Vrijdagmiddag wordt er voor alle zekerheid een MRI-scan gemaakt. Een meevaller voor Bos is de terugkeer van Onur Kaya en Lasse Nilsson. De Zweedse aanvaller sloot begin van de week al aan bij de selectie. Onur Kaya was vrijdag weer voor het eerst van de partij.

Door de hernieuwde sneeuwval kon er vrijdag niet op Papendal getraind worden. De laatste training voor de wedstrijd werd daarom afgewerkt in GelreDome. Over de tegenstander zei Theo Bos tijdens het persuurtje: “Twente is een goed voetballende ploeg die bijna wekelijks in dezelfde opstelling speelt. We moeten ze bestrijden zoals we tegen PSV hebben gedaan. Als zij aan de bal zijn moeten we compact spelen en proberen in de omschakeling toe te slaan. Uit tegen Twente hebben we ook controle gehad en weinig weggegeven. Het winnen van duels is belangrijk om goed in de wedstrijd te komen. Als we die verliezen komen we in de problemen. Dan hebben we aan Twente een zware.”

De laatste overwinning van Vitesse op FC Twente dateert uit het seizoen 2001/2002. In dat duel trok Vitesse de wedstrijd in de slotfase naar zich toe. Opvallend is dat het duel de laatste jaren veelvuldig in een gelijkspel eindigt. Drie van de laatste vijf edities eindigden in een puntenverdeling

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: