30 juli 2011 In de media

Vitesse ook ruim langs Al Shabab: 4-0

Het laatste oefenduel voor de start van de competitie heeft Vitesse met 4-0 gewonnen van het Saudi-Arabische Al Shabab. De stevig spelende Arabieren van coach Michel Preud’homme werden in de tweede helft voetballend weggespeeld.

In het eerste bedrijf waren de Arnhemmers wel het meest aan de bal, maar tot echt grote kansen leidde het niet. Rechtsbuiten Gio Chanturia danste weliswaar diverse malen door de defensie, maar werd veelvuldig naar het gras gewerkt. Aan de andere zijde speelde testspeler Sandro Bloudek, een Sloveense aanvaller. Bloudek speelde vrij onopvallend, maar had wel een aandeel in één van de vier treffers. "Een goede speler, maar niet echt de linksbuiten die wij voor ogen hebben", aldus John van den Brom na afloop.

Fysiek had het middenveld het in de eerste 45 minuten lastig. Prettig was dan ook de inbreng van gifkikker Nicky Hofs die ook deze middag weer vanaf het begin meespeelde. Net als tegen AGOVV (4-0 winst, red.) ging het na rust een stuk beter. Vitesse ging meer combineren, voetbalde in een hoger tempo en dat leidde in een kwartier tijd tot vier doelpunten.

 

Guram Kashia opende de score met een rake kopbal, Gio Chanturia soleerde even later door de defensie, Davy Pröpper krulde niet veel later een vrije trap in de bovenhoek en op aangeven van Bloudek zorgde Wilfried voor de vierde treffer. De soms irritant spelende Arabieren stonden na 58 minuten met tien man, omdat Fernando zijn tweede gele kaart kreeg.

Eén van de twee Brazilianen, Alex, mocht op het terrein van de Arnhemse Boys zijn eerste speelminuten maken. Als vervanger van de licht gekwetste Pröpper speelde Alex op zijn favoriete positie, rechtsback.

Vitesse – Al Shabab 4-0 (0-0)
’47 Kashia 1-0; ’51 Chanturia 2-0; ’57 Pröpper 3-0; ’60 Wilfried 4-0

Geel: Algamdie, Tafareis (Al Shabab), Yasuda, Kashia (Vitesse)
Rood: ’58 Fernando (2x geel)

Vitesse
Room, Yasuda, Kashia, Drost (’82 Wormgoor), Büttner, Van Ginkel (’79 Jenner), Pröpper (’72 Alex), Hofs (’65 Vink), Chanturia (’79 Tighadouini), Wilfried, Bloudek

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: