30 oktober 2011 In de media

Vitesse ook sterkste in derby tegen De Graafschap

Na de uitzege op De Graafschap mag Vitesse zich de beste club van Gelderland noemen. De ploeg van trainer John van den Brom passeerde door de 1-0 overwinning ook Ajax weer in de Eredivisie.

Twee weken nadat Vitesse drie punten pakte tijdens het uitduel met NEC (1-0 winst) stond er opnieuw een Gelderse derby op het programma en weer bleek Vitesse de sterkste. Vooral in de eerste helft was het krachtsverschil erg groot. De Arnhemmers konden het zich enkel aanrekenen dat er te weinig kansen gecreëerd werden, maar zelf kwam het totaal niet in de problemen.

Nicky Hofs was dicht bij een treffer uit een vrije trap, terwijl voorin Wilfried Bony en Giorgi Chanturia een plaag waren voor de defensie van de thuisclub. Zeventig minuten duurde het voor de bezoekers verdiend op voorsprong kwamen. Jan-Arie van der Heijden stuurde Hofs weg, die behield het overzicht en stelde Wilfried in staat om zijn achtste competitietreffer dit seizoen binnen te tikken.

Daarna kreeg Vitesse kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar vooral Chanturia faalde in de afwerking. Wilfried kreeg nog een goede mogelijkheid op zijn tweede van de middag, maar de Ivoriaan zag zijn lob op het dak van het doel eindigen. Namens De Graafschap was alleen Rydell Poepon nog gevaarlijk, maar zijn schot eindigde net naast het doel van Eloy Room.

Vitesse heeft door de overwinning nu 21 punten uit elf wedstrijden, waardoor het de vierde plaats overneemt van Ajax. De achterstand op koploper AZ bedraagt vier punten, maar de Alkmaarders hebben wel een duel minder gespeeld. De Graafschap blijft op negen punten staan en bezet daarmee de vijftiende plaats.