7 november 2010 In de media

Vitesse op de valreep gelijk tegen AZ

Vitesse is er opnieuw niet in geslaagd een thuiswedstrijd te winnen.De zwakke Arnhemse ploeg van interim-trainer Hans van Arum kwam tegen AZ pas in de 90ste minuut op 1-1 door Ismaïl Aissati.

Daarmee mocht Vitesse van geluk spreken. Hoewel de gelijkmaker terecht was - alleen al omdat AZ geen overwinning verdiende - wees niets erop dat Vitesse in GelreDome zou scoren. Dat duurde tot de 90ste minuut, toen Aissati de bal buiten het strafschopgebied opving en schitterend in de kruising draaide: 1-1.

Vitesse en AZ slaagden er voor rust geen seconde in het publiek in GelreDome te boeien. Beide ploegen acteerden zo voorzichtig dat er bijna niets gebeurde. Wel haalden beide trainers hun spits naar de kant. Hans van Arum, interim bij Vitesse, moest de aan zijn rug geblesseerde Lasse Nilsson vervangen. Hij koos voor Wiljan Pluim.

Trainer Gertjan Verbeek van AZ haalde zwakke Jonathas al in de 36ste minuut naar de kant en bracht de Italiaan Graziano Pelle; een wissel die effect sorteerde. In de 47e minuut scoorde de Italiaan 0-1. Bij zijn drie vorige invalbeurten was de vervanger van Jonathas ook al trefzeker geweest.

Bij Vitesse loopt het spitsenprobleem als een rode draad door de eerste seizoenshelft. De Arnhemse ploeg maakte in de eerste twaalf wedstrijden maar tien goals en voegde daar zondag de elfde aan toe. Pluim, Pröpper en Nilsson mochten het in de spits proberen, geen van allen bleek een uitkomst. De beoogde aanvalsleider Marcus Pedersen was zondag opnieuw niet beschikbaar.

Pas in de laatste twintig minuten laaide er een Arnhems (Servisch) vuurtje op. Rajkovic en Matic zochten de grenzen en vonden geel van scheidsrechter Sanders, die plots zijn handen vol had aan het duel. Het slotoffensief van Vitesse leverde niet meer op dan een kopbal van Rajkovic tegen de paal. Tot de laatste minuut van de wedstrijd Aissati een ingeving kreeg: 1-1.

Vitesse - AZ 1-1 (0-0): 47. Pelle 0-1. 90. Aissati 1-1.

Scheidsrechter: Jeroen Sanders.

Gele kaarten: Jenner, Rajkovic, Matic (Vitesse), Romero (AZ)

Opstelling Vitesse: Room; Kashia, van der Struijk, Rajkovic, Büttner (46. Caldirola); Pröpper, Matic; Jenner (81. Barazite), Aissati, Stevanovic; Nilsson (32. Pluim).

Bijzonderheden: Vitesse speelt woensdag 10 november thuis tegen Rijnsburgse Boys in de vierde ronde van de KNVB-beker. Het duel is voor seizoenkaarthouders gratis.