20 oktober 2012 In de media

Vitesse op recordjacht in Breda

Vitesse gaat deze zater­dagavond op recordjacht in Breda, bij de hervatting van de competi­tie na een weekje interlandvoetbal. Tijdens het duel bij NAC kan de ploeg van trainer Fred Rutten twee clubrecords verbeteren.
Vitesse is in de eerste acht competi­tieduels ongeslagen gebleven, net als het clubrecord uit het seizoen 1991-1992 onder trainer Bert Ja­cobs. Daarnaast heeft de nummer drie van de eredivisie in de laatste negentien competitiewedstrijden (de laatste elf van vorig seizoen en de eerste acht van de huidige jaar­gang) gescoord, net als het record uit de tweede helft van 1997 onder trainer Henk ten Cate.

Aan de vooravond van het treffen met NAC Breda herhaalde Rutten nog maar eens dat hij niet gedre­ven wordt door statistieken. „Ik kijk er niet naar of we een record kunnen breken”, stelde de oefen­meester vrijdag in het Happy Ho­me van Vitesse op sportcentrum Papendal. „Ik houd me alleen be­zig met de ontwikkeling van het team en met de ontwikkeling van de individuen. Het is niet zo dat ik vanwege die clubrecords nu bij het ontbijt rosbief op mijn brood doe in plaats van kaas.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: