13 juli 2011 In de media

Vitesse op trainingskamp in Duitsland – Dag 3

Het weer is flink omgeslagen in Beieren. De zon heeft plaatsgemaakt voor regen en geknetter. Voor Marco Kamphuis kwam die verandering als geroepen.

Dag 3 

De materiaalman was een paar uur na aankomst in Bad Gögging al zo rood als een tomaat. "Vergeten in te smeren. Maar over twee dagen is dat satésaus hoor", verzekerde de altijd opgewekte Kamphuis zijn gehoor toe. In een decor van donkere luchten, een kantine waar omwonenden vooral bier dronken en een prachtig veld met welgeteld 142 toeschouwers langs de kant, werkte Vitesse zijn eerste oefenduel af tegen het Duitse Augsburg.

Het ging niet eens onaardig met de formatie die John van den Brom op papier had gezet. Nick Hofs kreeg zelfs een basisplaats en datzelfde gold op het middenveld voor het talent Wimilio Vink. Het was geen schande dat de fysiek sterke Duitsers vooral in die linie het overwicht hadden en Vitesse de duels verloor. Toch leidde dat niet tot veel uitgespeelde kansen, omdat de achterste vier met aanvoerder Guram Kashia en organisator Clayton Daniels in een hoofdrol de zaakjes goed op orde hadden.

Van den Brom keek snel door de uitslag van 1-0 heen. Blij voor de groep met de overwinning, maar de zege zei hem eigenlijk niets. Een dag eerder had de coach al gezegd dat het tijd wordt voor daden bij Vitesse, lees echte versterkingen. Of ze de komende dagen nog invliegen in Zuid-Duitsland betwijfel ik zeer. Het trainingskamp is al weer halverwege en om dan nog spelers flink te laten reizen, zou onverstandig zijn.

Veel belangrijker is de komst van Merab Jordania. In het hotel hoor je de Vitesse-mensen er over praten. "Weet jij wanneer hij komt? Wij weten het ook niet, maar het gebeurt vast nog wel." Zijn kamer staat al dagen gereserveerd en inmiddels zijn Merab’s vertrouwelingen ook gesignaleerd in het Marc Aurel Resort. Rechterhand Erwin Kasakowski en adviseur Marcell Hamm dineerden woensdagavond alvast samen en de echt belangrijke besprekingen volgen ongetwijfeld als ook Jordania zijn entree maakt.

Dat Ham plotseling opdook vond ik verrassend, maar omdat het hier Vitesse betreft natuurlijk ook weer niet. Ham maakte onlangs op de clubsite bekend dat drukke werkzaamheden het niet meer toelieten dat hij kon aanblijven als lid van de Raad van Commissarissen. Interviews geeft de man niet, maar zijn invloed moet niet worden onderschat. Maar de meest machtige man van Vitesse (of is dat toch Chelsea-baas Abramovitch) blijft natuurlijk de Georgiër Jordania.

Op het trainingskamp in Turkije begin januari repte Jordania over vijf versterkingen. Eentje minder dan John van den Brom nu minimaal nog wil toevoegen aan zijn groep. Die vijf spelers kwamen in januari allemaal, maar alleen de Japanner Yasuda is nog binnen. Benieuwd waar de beleidsbepalers nu mee komen en of het handelshuis Vitesse dan echt kan bouwen aan een eredivisiewaardig team. Jordania heeft de druk er namelijk behoorlijk opgelegd door in een interview Europees voetbal te eisen. Dan wordt het nu tijd dat de man zijn beurs opent en Van den Brom een selectie geeft die dat doel ook kan nastreven.

Omroep Gelderland TxT / Richard van der Made

Hoofdsponsor: