18 januari 2011 In de media

Vitesse op weg naar cruciaal duel bij Willem II

De training van Vitesse staat vanaf dinsdag in het teken van de eerste wedstrijd van 2011, zaterdagavond in Tilburg tegen Willem II. De selectie van Vitesse traint dinsdag om 11.00 uur weer voor het eerst op Nederlandse bodem.

Na een week trainingskamp in Turkije kregen de mannen van trainer Albert Ferrer maandag vrij. Vanaf dinsdag staat het vizier op de laatste vijftien wedstrijden van het seizoen; te beginnen bij hekkensluiter Willem II. Een cruciaal duel om het vizier te bepalen: naar onderen of voorzichtig iets naar boven.

Dat laatste is nodig om de doelstelling van Merab Zjordania uit te laten komen: Europees voetbal. Onduidelijk is nog of Haruna Babangida, de rechter flankspeler, aan de selectie wordt toegevoegd. Hij - broer van voormalig Ajacied en Vitessehuurling Tijani Babangida - meldt zich dinsdag in Arnhem, maar heeft nog geen contract.

Lasse Nilsson zal er als het goed is wel bij zijn. De Zweedse aanvaller (29) wil graag terug naar Elfsborg in zijn geboorteland Zweden, maar van een transfer kwam het de voorbije week niet. Andere spelers die de komende weken tot de sluiting van de transfermarkt op 31 januari mogelijk nog vertrekken zijn Jeroen Drost, Sinan Kaloglu en Rogier Molhoek.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: