10 november 2010 In de media

Vitesse overtuigt niet, wel door

Vitesse heeft zich woensdagavond geplaatst voor de achtste finales van het toernooi om de KNVB-beker.


Zonder indruk te maken met goed voetbal, was de Arnhemse eredivisionist in het eigen GelreDome te sterk voor topklasser Rijnsburgse Boys: 3-0. Nacer Barazite zette Vitesse na een klein half uur op voorsprong, toen hij bij de tweede paal een voorzet van Julian Jenner in het doel kon lopen (1-0).

De treffer was een hele opluchting voor de thuisploeg, want Vitesse had het moeilijk met de twee klassen lager uitkomende amateurs. Rijnsburgse Boys speelde heel aanvallend 4-3-3, maar bij Arnhems balbezit trokken de vrijetijdvoetballers zich massaal terug (4-5-1). Vitesse, allesbehalve een ingespeelde eenheid, had moeite gaten te vinden in de hechte defensie en moest bovendien uitkijken voor de gevaarlijke counters van de bezoekers. Alleen door gebrek aan kwaliteit lukte het Rijnsburgse Boys niet te profiteren van het onnauwkeurige spel van Vitesse.

Barazite (schot over) en Isamaïl Aissati (schot over na individuele actie) verzuimden Vitesse op 2-0 te zetten, maar vlak voor rust zorgde Barazite na een diepe bal toch voor die marge. De huurling van Arsenal was in de vorige bekerronde ook al twee keer succesvol geweest tegen Flevo Boys( 0-6).

Na een klein uur spelen kwam Marcus Pedersen in het veld voor Wiljan Pluim. De Noorse spits werd met gejuich onthaald, maar kwam zichtbaar nog wedstrijdritme te kort voor een hoofdrol. Davy Pröpper stuitte eerst nog op doelman Richard van Nieuwkoop, maar in de slotfase zorgde de middenvelder voor een schitterend slotakkoord. Met een mooie sleepbeweging op de achterlijn zette hij zichzelf vrij voor het doel, waarna een simpel intikkertje volgde: 3-0.

Vitesse-Rijnsburgse Boys 3-0 (2-0)
25. Nacer Barazite 1-0, 45. Nacer Barazite 2-0, 78. Davy Pröpper 3-0.

Aantal toeschouwers: 7.211.
Schiedsrechter: Kamphuis.
Gele kaart: Kashia (Vitesse).

Opstelling Vitesse: Room; Kashia, Van der Struijk, Rajkovic, Drost; Pröpper, Stevanovic (77.Van Ginkel); Jenner (66.Snijders), Aissati, Barazite; Pluim (58.Pedersen).

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop; Van Noord, Freke, Breinburg, Groot; Sardar (75.Freke), Kevin Winter, Kolder (70.Van Beuningen); Leitoe, Jeffrey Winter, Kuhlmann (60.Gootjes).

De Gelderlander

Hoofdsponsor: