23 januari 2010 In de media

Vitesse pakt eerste zege in Almelo

Vitesse heeft in Almelo de eerste competitiezege in 20o behaald. Tevens was het de eerste overwinning in Almelo tegen Heracles.
Door twee knappe treffers van de beste man van het veld, Onur Kaya, pakte Vitesse een zeer belangrijke driepunter. De aansluitingstreffer in de 85e minuut zorgde voor een spannend slot, maar de Arnhemmers hielden stand.

Heracles Almelo startte furieus en zette Vitesse snel onder druk. Het leverde twee kansen op in de beginfase, maar Piet Velthuizen reageerde attent. Vitesse kreeg weinig vat op het spel van de gastheer maar kreeg voor rust wel de twee beste kansen van de wedstrijd. Lasse Nilsson dook in de 18e minuut alleen op voor Pieckenhagen, maar de Zweed stuitte op de doelman. Richting het einde van de eerste 45 minuten bediende Nilsson zijn maatje voorin, Santi Kolk, maar Kolk schoot de bal in de handen van Pieckenhagen.

Theo Bos: "We toonden teveel respect voor Heracles in de beginfase. Lopende de eerste helft kregen wij in de diepte mogelijkheden, maar scoorden helaas niet. Op het moment dat Heracles na rust beter werd scoorden wij de 1-0. Na de 2-0 hadden wij de derde ook moeten maken. Gelukkig rolde het balletje niet goed in de slotfase voor Heracles en dat zorgde voor opluchting en tevredenheid."

Heracles Almelo – Vitesse 1-2 (0-0)
’69 Kaya 0-1; ’78 Kaya 0-2; ’85 Steur 1-2
Toeschouwers: 8.500