27 november 2011 In de media

Vitesse pakt punt in Enschede

Het moelijk scorende Vitesse wist zondag een punt over te houden aan de uitwedstrijd tegen FC Twente, 0-0.

De ploeg uit Arnhem staat de hele maand november al droog. Het team van John van den Brom bezet desondanks de zevende plaats op de ranglijst. De tukkers staan op de derde plaats. Het was de tweede keer op rij dat FC Twente puntenverlies leed in de eredivisie.

Twente moest winnen om de aansluiting met AZ en PSV op de ranglijst niet te verliezen. In de eerste helft was daar weinig van te merken. De Tukkers werden amper gevaarlijk en speelden vooral heel slordig. Na de pauze drong Twente iets meer aan, maar het voetbal bleef van een te laag niveau. Zo is de achterstand op koploper AZ inmiddels opgelopen tot 7 punten, terwijl de Alkmaarders ook nog een duel minder speelden.

Nacer Chadli miste de derby tegen Heracles door ziekte, maar keerde zondag terug in de basis van Twente. Het kwam de creativiteit van de ploeg ten goede. De Belg was het meest dreigend van de aanvallers van de thuisploeg, al ontbrak de scherpte voor het doel ook bij hem.

Wilfried Bony was opnieuw de man om rekening mee te houden bij Vitesse. De sterke Ivoriaan won opvallend veel duels van het centrale duo Douglas en Peter Wisgerhof. In de 19e minuut kreeg de spits een geweldige kans na een foutje van Wisgerhof. Zijn stiftje ging echter net naast.

In de tweede helft zocht Twente veel nadrukkelijker de aanval en zakte Vitesse verder terug. De Arnhemmers hadden de afstraffing door Feyenoord (0-4) in het eigen Gelredome vermoedelijk nog in het achterhoofd en speelden voorzichtig. De formatie van coach John van den Brom had van de Tukkers echter een stuk minder te vrezen dan van de Rotterdammers.

Het vloeiende combinatiespel ontbreekt de laatste tijd te vaak bij het elftal van Adriaanse. De kansen die er waren ontstonden vaak bij toeval, zeker na het inbrengen van Marc Janko als ‘breekijzer’. Vitesse kreeg in de slotfase zelfs de beste mogelijkheden, maar Bony en Giorgi Chanturia faalden.

Telegraaf

Hoofdsponsor: