23 augustus 2010 In de media

Vitesse polst ambitie nieuwkomers

Vitesse probeert versterkingen tegen Feyenoord speelgerechtigd te krijgen. Maandag onderhandelingen over transfer Velthuizen.

Trainer Theo Bos ontmoet nieuwkomers Chelsea.

Vitessetrainer Theo Bos heeft het weekeinde gebruikt om nader kennis te maken met zijn beoogde versterkingen Slobodan Rajkovic en Nemanja Matic van de Engelse topclub Chelsea.

Ook technisch directeur Ted van Leeuwen heeft het beoogde duo uitvoerig gesproken, zowel om hun plannen te horen als om de ambities en de plannen van de club uit de dragen.

Daarnaast sprak hij met Ajacied Ismael Aissati, de derde beoogde nieuwe aanwinst.

Vitesse hoopt het trio voor komende zondag tegen Feyenoord speelgerechtigd te hebben, maar is ook afhankelijk van de snelheid bij de rijksoverheid om de papieren in orde te maken. In het meest gunstige geval trainen de beoogde versterkingen dinsdag al mee. Rajkovic en Matic trainden zondag nog gewoon mee bij Chelsea.

Maandag onderhandelt Vitesse met Hercules Alicante over de transfer van doelman Piet Velthuizen. De Spaanse club moet het nog een jaar doorlopende contract afkopen voor naar verluidt 800.000 euro, maar wil dat in termijnen doen. Vitesse voelt daar niks voor. Velthuizen is al een vierjarig contract overeengekomen met de nieuwkomer in de Primera Division van Spanje.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: