25 november 2010 In de media

Vitesse praat met Chelsea en Russische academie

Aslan Dudiev en Nikolay Ivannikov worden dinsdag in Arnhem verwacht voor een stage. Het tweetal is afkomstig van Yuri Konoplev Academy, waarmee Vitesse in gesprek is over een mogelijke samenwerking.

De Russische voetbalacademie brengt momenteel meer jeugdinternationals dan de traditionele clubs uit Moskou en wordt gefinancieerd door Chelsea-baas Roman Abramovich, die goede banden heeft met Vitesse-eigenaar Merab Jordania. Spelers die van de academie naar Vitesse trekken, zijn in de toekomst mogelijk interessant voor Chelsea, zo meldt het Algemeen Dagblad.

De voetbalschool wordt gerund door de Nederlanders Louis Coolen en Roland Vroomans, maar is afhankelijk van andere clubs. Er zijn alleen jeugdteams, waardoor spelers die de volwassen leeftijd hebben bereikt elders ondergebracht moeten worden. Door de strenge regelgeving in Engeland is een overstap naar Chelsea vaak niet direct mogelijk, waardoor een tussenstap bij Vitesse een goede optie is.

Vertegenwoordigers van Chelsea, Vitesse en de Yuri Knoplev Academy kwamen kortgeleden al bij elkaar ter kennismaking. In december volgt een tweede ontmoeting. Afspraken zijn er nog niet gemaakt, maar van 29 november tot 14 december komen jeugdinternationals Dudiev (20) en Ivannikov (18) op stage. Het tweetal genoot de jeugdopleiding bij de academie, maar speelt nu voor respectievelijk Zenit Sint-Petersburg en Spartak Moskou, waar ze uitkomen in het tweede elftal.

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: