26 juni 2012 In de media

Vitesse praat met Rutten en Valckx

Vitesse heeft dinsdagavond onderhandeld met Fred Rutten en Stan Valckx. Dat gebeurde op een terras in Oosterbeek (foto).
Vitesse heeft dinsdagavond onderhandeld met Fred Rutten en Stan Valckx. Dat gebeurde op een terras in Oosterbeek. Namens Vitesse was in elk geval interim-directeur Erwin Kasakowski aanwezig. Of het gezelschap al tot een akkoord is gekomen, blijft nog even onduidelijk maar goed ingevoerde bronnen melden dat overeenstemming een kwestie van tijd is.

Rutten, in april nog ontslagen bij PSV, moet in Arnhem de nieuwe hoofdtrainer worden, terwijl Valckx de beoogde technisch directeur van Vitesse lijkt te zijn. Beide oud-PSV’ers waren niet voor commentaar bereikbaar.

Het nieuws wordt bevestigd door een foto die in het bezit is van Omroep Gelderland en door getuigen die het gezelschap hebben gezien. Eind mei heeft Vitesse in het diepste geheim ook al gesproken met Rutten en Valckx. Bij dat onderhoud was ook eigenaar Merab Jordania aanwezig. Jordania ontbrak dinsdagavond in Oosterbeek.

De verwachting is dat Vitesse nog deze week de benoeming van Rutten en Valckx bekend zal maken. Zondag is de eerste training op Papendal. Het is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren met de huidigde technisch directeur Ted van Leeuwen als Valckx naar Arnhem komt. Beide namen zongen al geruime tijd rond bij Vitesse, nadat John van den Brom bekend maakte dat hij vertrok naar Anderlecht.

Zaakwaarnemer Kees Ploegsma, die de belangen van Rutten behartigt, zegt van niets te weten. "Ik vind dit vreemd. Ik weet hier echt niets van, maar kan hem ook niet bereiken." Saillant is ook dat Valckx onlangs tegenover Omroep Gelderland meerdere keren ontkende dat hij in gesprek is met Vitesse. "Dat is totaal niet aan de orde", sprak de voormalig technisch directeur van Wislaw Krakow.

 

(Bron foto: @SjoerdjeBis)

Omroep Gelderland TxT

Hoofdsponsor: