21 november 2012 In de media

Vitesse presenteert commercieel directeur|CMO Peter Gansler

Met ingang van maandag 26 november aanstaande beschikt Vitesse met de benoeming van Peter Gansler (37) over een nieuwe commercieel directeur.
Gansler gaat leiding geven aan de afdelingen Zakelijke relaties en Fanservice en wordt omzetverantwoordelijk voor het complete business- en consumentenpakket.

Eén van de aandachtspunten van de Amerikaan is het binden van multinationals aan Vitesse. Daarnaast is het bewerkstelligen van een hogere bezettingsgraad van de business club en de publiekstribunes bij thuiswedstrijden van Vitesse in GelreDome een belangrijk doel.

Algemeen directeur Erwin Kasakowski van Vitesse: “Om onze commerciële ambities te realiseren hebben we een capabel en creatief iemand nodig met een internationaal netwerk. Een marketing- en salesprofessional die zijn sporen verdiend heeft en die voor Vitesse kan pionieren. Iemand met kennis over- en begrip van de wereld van modern voetbal, sponsors en supporters. Met Peter Gansler hebben wij deze persoon in huis gehaald.”

Gansler wil in zijn nieuwe functie vooral ‘naar buiten’: “Vitesse is een club met een rijke geschiedenis en een spannende toekomst. Ik ben Merab Jordania en Erwin Kasakowski bijzonder dankbaar voor deze kans. Ik kijk er naar uit om het recente succes, dat in een relatief korte tijd tot stand is gebracht, verder uit te bouwen. Net zoals het team op het veld, willen we Vitesse ’s potentieel op zowel de binnenlandse als internationale markt gaan benutten.”

Peter Gansler is sinds 2001 actief in de sportmarketing, waarvan vijf jaar bij Adidas Amerika en drie jaar bij Adidas Internationaal in Amsterdam. Bij laatstgenoemde was hij wereldwijd verantwoordelijk voor voetbalmarketing. In deze functie kwam Gansler al veelvuldig in contact met internationale voetbalgrootmachten.

Voor de Major League Soccer (MLS) sleepte hij met zijn team in 2005 een tienjarig miljoencontract in de wacht voor de sponsoring van alle teams in de league. Gänsler maakt de overstap naar Vitesse vanuit de functie Director of Team Sports bij The Specialized Marketing Group, inc. (TSMGI) uit Chicago (USA).

Bij TSMGI ontwikkelde- en implementeerde hij onder andere een strategisch plan voor Aon Corporation’s. Onderdeel van dit plan was een vierjarig miljoenencontract als shirtsponsor van Manchester United.

Gansler behaalde een MBA aan de gerenommeerde business school Chicago Booth.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: