24 augustus 2010 In de media

Vitesse presenteert Matic en Rajkovic

Vitesse presenteerde dinsdagmiddag 24 augustus de eerste twee aanwinsten: de 21-jarige Slobodan Rajkovic en de 22-jarige Nemanja Matic. Beide spelers komen op huurbasis over van het Engelse Chelsea.

Eerder vandaag stonden de nieuwkomers al op het veld en trainden zij mee met de ploeg van Theo Bos. Daarbij was ook de net 18-jarige keeper Matej Delac. Na het vertrek van Piet Velthuizen is hij de beoogde opvolger.

Technisch directeur Ted van Leeuwen opende de persconferentie. “Welkom allemaal op de inhaalslag van Vitesse. Slobodan Rajkovic en Nemanja Matic zijn de eerste twee aanwinsten na de overname van Merab Jordania. Deze spelers volgen wij bij Vitesse al langer. Achter Rajkovic zit ik al jaren aan. Ik heb altijd geroepen dat hij ooit in Arnhem zou spelen. Onze scout, Bosko Bursac, heeft Matic twee jaar geleden al zien spelen. Vitesse had toen geen geld om hem een contract aan te bieden en Chelsea had dat wel. Beide spelers zijn fysiek sterk en het zijn spelers met een grote potentie. Beide spelers zijn gehuurd, maar we hebben een optie tot koop in het contract staan. We zijn erg blij dat ze voor Vitesse gaan spelen”, aldus Ted van Leeuwen. 

Van Leeuwen kwam ook nog even terug op de 'twee dagen' van Merab Jordania. “Binnen twee dagen had Merab Jordania de deal rond, maar tussen de clubs en de bonden heeft het iets langer geduurd. Zonder Merab was dit allemaal niet gelukt. Hij opent deuren die anders dicht blijven. Ook na het vertrek van Velthuizen. Vier uur nadat het rond was met Hercules Alicante belde Jordania dat Metaj Delac vandaag hier zou zijn.”

 


Rajkovic: "We kunnen hier iets moois doen."

Zowel Slobodan Rajkovic en Nemanja Matic zijn blij hun loopbaan in ieder geval dit seizoen bij Vitesse te kunnen vervolgen.

Rajkovic tijdens de persconferentie: “Ik ben erg blij dat ik bij Vitesse heb getekend. Het is een goede club om te gaan spelen. Tegen FC Twente heb ik gezien dat er veel jonge spelers spelen. Ik denk dat we iets moois kunnen gaan doen hier. Ik geloof dan ook in de plannen van de club. De ambitie die de club heeft heb ik ook. Veel supporters kennen me denk ik wel, omdat ik een aantal seizoen in Nederland heb gespeeld bij PSV en FC Twente. Ik ben een centrale verdediger, maar kan ook op de linksback positie spelen”

“Net als Slobodan doet het mij goed hier bij Vitesse te zijn", aldus Matic. "Het is een belangrijk seizoen voor de club en ik ben blij dat ik hier aan bij kan dragen. Ik heb vandaag lekker getraind en ik wil zondag graag spelen tegen Feyenoord. Ik ben een linksbenige middenvelder en kom centraal het beste tot mijn recht.”

 

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: