7 januari 2011 In de media

Vitesse presenteert Michihiro Yasuda

Vitesse heeft zich vrijdag 7 januari versterkt met Michihiro Yasuda. De Japanse verdediger komt over van Gamba Osaka en tekent een contract voor een half jaar met een optie tot meer. Yasuda wordt vrijdagmiddag gepresenteerd aan de media

Yasuda werd vrijdagochtend voor zijn presentatie medisch gekeurd door clubarts Leo Heere. In het sportcentrum op Papendal werd de Japanner fit bevonden.

Michihiro Yasuda speelde de afgelopen vier seizoenen voor het eerste elftal van Gamba Osaka. Yasuda kwam bij de Japanse club tot 79 competitiewedstrijden. De 23-jarige verdediger is zesvoudig Japans international. Yasuda scoorde één goal voor het nationale elftal van Japan. Yasuda sluit zaterdag aan bij de selectie van Albert Ferrer en reist zondag mee naar Turkije voor het trainingskamp.

Yasuda heeft een Japanse zaakwaarneemster, Keiko Nishina. “Ik ben de enige vrouwelijke agente in Japan. Over de hele wereld zijn er ook niet veel, ik heb er pas een paar ontmoet. In 2004 ben ik begonnen en ik werk nu voor JEB Entertainment in Japan. Wij hebben alleen maar voetballers in ons bestand, zelf begeleid ik ongeveer 53 Japanse voetballers. De Eredivisie is na Ono en Honda erg populair geworden in Japan,” aldus Nishina.

Yasuda is de eerste speler die Nishina naar Nederland transfereert. “Ik ken Hans Gillhaus (oud-speler Gamba Osaka en Vitesse red.) al een tijdje en wij wisselen vaak van gedachte. Hij heeft mij in contact gebracht met Ted van Leeuwen. Yasuda is een snelle speler die zowel links- als rechtsbenig is. Hij kan aan beide kanten uit de voeten,” zei Keiko Nishina over Michihiro Yasuda.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: