5 oktober 2012 In de media

Vitesse presteert beter buiten eigen GelreDome

Vitesse, zaterdag in Arnhem tegenstander van sc Heerenveen, is de verrassende nummer twee van de eredivisie. De Arnhemmers staan slechts een puntje achter op koploper FC Twente.
sc Heerenveen lijkt dan op voorhand ook een moeilijk weekend tegemoet te gaan.

Vitesse kwam zeven maal in actie dit seizoen. Die ontmoetingen leverden vijf overwinningen en twee gelijke spelen op. De ploeg van trainer Fred Rutten presteert in uitduels opmerkelijk genoeg beter dan in het eigen vertrouwde Gelredôme. Vitesse verspeelde buiten Arnhem nog geen punt en is de best presterende uitploeg van de eredivisie.

Thuis is een ander verhaal en dus liggen er misschien ook wel kansen voor sc Heerenveen. Vitesse wist in eigen huis niet te winnen van Heracles Almelo (1-1) en ADO Den Haag (2-2). Het thuisduel tegen Feyenoord werd slechts nipt (1-0) gewonnen en die overwinning werd achteraf zelfs door de Arnhemmers onverdiend genoemd.

Scoren tegen Vitesse valt niet mee. De door Kashia geleide defensie stond in zeven wedstrijden slechts vier tegentreffers toe. Daarmee beschikt Vitesse over de minst gepasseerde achterhoede van de eredivisie. Doelman Velthuizen hield al vier maal de nul. Alleen ADO Den Haag (2x) wist vaker dan een keer te scoren tegen de Arnhemmers.

Thuis scoren is voor Vitesse een moeilijkere opgave dan in uitwedstrijden. Vitesse schoot en kopte dit seizoen twaalf maal met scherp. Acht treffers werden op vreemde bodem geproduceerd.

sc Heerenveen / Foto’s SV

Hoofdsponsor: