27 januari 2011 In de media

Vitesse profiteert van transfer Diarra

Vitesse kan een deel van de transfersom van Mahamadou Diarra naar AS Monaco tegemoet zien. De oud Vitesse-speler maakte van 1999 tot 2002 een deel van zijn opleiding door in Arnhem.

Mahamadou Diarra speelde 69 wedstrijden voor Vitesse en scoorde negen keer.

Vitesse zal overigens blij zijn met de transfer, want de Arnhemmers kunnen een deel van de transfersom verwachten vanwege het verleden van Diarra bij de club. De transfersom bedraagt naar verluid 6 miljoen euro. In dat geval ontvangt Vitesse ongeveer 80.000 euro.


Real-middenvelder Diarra keert terug naar Frankrijk 

Mahamadou Diarra keert terug naar Frankrijk. Real Madrid en AS Monaco hebben overeenstemming bereikt over een transfer met onmiddellijke ingang.

De Malinese middenvelder had in Madrid een aflopend contract en kwam niet in de plannen van trainer José Mourinho voor. Wanneer Diarra de medische keuring doorstaat, zet de speler binnen enkele dagen zijn handtekening onder een verbintenis bij de Monegasken.

Diarra kwam tussen 1999 en 2002 drie seizoenen uit voor Vitesse, alvorens naar Olympique Lyon te vertrekken. Na vijf seizoenen in Frankrijk verdiende de Malinees een miljoenentransfer naar De Koninklijke.

De eerste twee seizoenen was Diarra onbetwiste basisspeler in Madrid, maar blessures wierpen de speler terug. De afgelopen drie seizoenen kwam Diarra steeds minder aan spelen toe. 

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: