17 juli 2010 In de media

Zondag Vitesse FanDag ‘Vitesse in de Stad’

Het randprogramma van Vitesse in de Stad, zondagmid­dag, is indrukwekkend. Er worden partijtjes gevoetbald met vijf­tegen- vijf, Hertog II doet zijn kunstjes, er zijn cheerleaders, springkussens, een klimwand. Te veel om op te noemen.

Het traditionele hoogtepunt van de jaarlijkse fandag, is dit jaar een beetje bleekjes; de presentatie van de spelers die het moeten gaan doen in het nieuwe seizoen. Het zijn over het algemeen bekende gezichten.

Nieuwe namen zijn er nauwelijks. Er zijn vooral heel veel spelers vertrokken. Alleen Luca Caldirola, het 19-jarige talent dat voor een jaar is gehuurd van Internazionale Milaan, is nieuw in het geel-zwart.

Vitesse verwacht dan ook niet zoveel supporters als vorig jaar, toen de voetbalclub voor het eerst de Arnhemse binnenstad opzocht voor de jaarlijkse open dag. Toen kwamen er 14.000 mensen. “Nu zullen het er minder zijn. Er zijn geen nieuwe aanwinsten”, zegt een woordvoerder.

Vitesse in de Stad moet het dus vooral hebben van het uitgebreide programma dat vanaf een uur wordt voorgeschoteld. Emile Hartkamp, zelf fervent Vitesse-fan, praat de middag aan elkaar en er zijn optredens van onder meer Jannes en Grad Damen.

Clubsymbool Hertog II natuurlijk en de cheerleaders van de Amster­dam Falcons. Vorig seizoen stalen zij de harten van de supporters in GelreDome stalen door schaarsgekleed, in een ijzige kou toch hun show op te voeren.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: