23 december 2011 In de media

Vitesse richt zich weer op in 2011

In JANUARI haalt Vitesse vijf nieuwe spelers, onder wie Wilfried Bony, Marti Riverola en Michihiro Yasuda.

Julian Jenner wordt na een kritisch interview verhuurd aan NAC. Vitesse opent teleurstellend met een 1-0 nederlaag tegen Willem II, maar walst daarna met 5-2 over Roda JC heen.

De nieuwe aanwinst Bony raakt in FEBRUARI meteen geblesseerd, maar in zijn eerste wedstrijd tegen De Graafschap scoort hij direct. De Arnhemmers hebben hun financiën op orde en verlaten categorie 1. In de competitie beleeft de ploeg van Albert Ferrer een drama tegen Heracles. In Almelo wordt met 6-1 verloren.

Vitesse wint in MAART met 2-0 van VVV, maar blijft in degradatiezorgen. Louis van Gaal wordt gepolst om trainer te worden, maar heeft geen interesse. Het contract van technisch directeur Ted van Leeuwen wordt verlengd tot 2013.

De derby tegen NEC wordt in APRIL met 2-1 gewonnen. Bony scoort opnieuw en Marcus Pedersen maakt de winnende treffer. De Noor loopt kort daarop een knieblessure op. Bij ADO Den Haag gaan de Arnhemmers met 1-0 onderuit. Giorgi Chanturia tekent op zijn achttiende verjaardag een contract tot 2014. Vitesse wint met 2-1 van FC Groningen, maar na een 4-2 nederlaag in Utrecht moet Vitesse vrezen voor nacompetitie.

Vitesse verliest in MEI uit tegen PSV met 2-1. Daarom moeten de Arnhemmers zich op de laatste speeldag veilig spelen en dat gaat bijna mis. Excelsior wint in Gelredome met 4-1, één tegengoal meer had nacompetitie betekend. Trainer Albert Ferrer komt ter discussie te staan, hij typeerde zijn ploeg vaak als "Fantastic".

In JUNI krijgt Ferrer dan ook zijn congé. Ook de Spaanse spelers Riverola en Lopez moeten weg. Na moeizame onderhandelingen met ADO Den Haag tekent John van den Brom uiteindelijk een contract voor twee seizoen als trainer. Pogingen om de selectie te versterken met de Tsjech Kadlec en de Serviër Petrovic mislukken jammerlijk.

Nicky Hofs mag in JULI meetrainen bij Vitesse en dwingt ook een contract af. Ook Piet Velthuizen keert terug in Arnhem, maar de doelman is nog niet meteen speelgerechtigd. De volgens Ted van Leeuwen klassieke Braziliaanse vleugelbacks Alex en Anderson worden aangetrokken, maar blijken nog niet geschikt voor het eerste elftal.

In AUGUSTUS opent Vitesse met een 0-0 gelijkspel in de beladen wedstrijd bij ADO Den Haag. Daarna wordt gewonnen van VVV en Utrecht, maar vervolgens is Ajax met 4-1 te sterk. De selectie wordt alsnog op peil gebracht met onder meer de Ghanese WK-ganger Anthony Annan, Ajacied Jan-Arie van der Heijden. Tomas Kalas en Ulises Davila komen over van Chelsea.

In SEPTEMBER krijgt Vitesse een flinke tik bij AZ (4-0), maar daarna volgt een klinkende overwinning op Roda JC met 5-0. De Arnhemmers klimmen naar de subtop en schakelen in de beker NAC uit na strafschoppen. Stanley Aborah, die al meetraint, krijgt een contract.

Vitesse boekt in OKTOBER louter goede resultaten. Voor het eerst in veertien jaar wordt voor de competitie uit tegen NEC gewonnen. Matchwinner Chanturia krijgt ook rood, net als de debuterende Aborah. Ook de derby uit tegen De Graafschap eindigt in een 1-0 zege, Bony maakt het enige doelpunt. PSV wordt in Gelredome op 1-1 gehouden. Voor de beker wordt ADO Den Haag met 2-1 verslagen.

Vitesse verliest in NOVEMBER voor het eerst in twee maanden weer, met 1-0 bij NAC. Tegen Feyenoord kan Vitesse richting tweede plaats klimmen, maar de Rotterdammers winnen met 4-0. Een week later houdt Vitesse dankzij Piet Velthuizen Twente in Enschede op 0-0.

In DECEMBER contracteert Vitesse oud-PSV’er Jonathan Reis, die nog herstelt van een zware knieblessure. Er is veel internationale belangstelling voor Bony. Als mogelijke vervanger wordt de Japanse Nederlander Mike Havenaar alvast gehaald. In de competitie krijgen de Arnhemmers geen tegengoals meer. Er wordt gewonnen van RKC (4-0) en Heracles (1-0) en tegen Groningen blijft het 0-0. Voor de beker wordt FC Eindhoven uitgeschakeld, (1-2).

Omroep Gelderland TxT

Hoofdsponsor: