26 september 2012 In de media

Vitesse ronde verder na winst in Gemert: 0-3

Op sportpark Molenbroek kende Vitesse woensdagavond weinig problemen. In de exclusieve Airborne-tenues won Vitesse met 0-3 van topklasser v.v. Gemert.

Theo Janssen opende vlak na rust de score met een beheerste schuiver. Invaller Brahim Darri besliste het duel na een bekeken pass van Simon Cziommer. In de absolute slotfase schoof Reis de 0-3 binnen.

Vitesse speelde met een gewijzigd basiselftal. Zo gunde trainer Fred Rutten Eloy Room, Michihiro Yasuda, Simon Cziommer en Nicky Hofs speeltijd. Ook de sterk spelende Mike Havenaar mocht starten en maakte Chelsea-huurling Gaël Kakukta zijn officiële debuut voor Vitesse.

In de eerste helft had Vitesse verreweg het meeste balbezit. De geel-zwarten wisten echter het gedisciplineerd spelende v.v. Gemert niet in gevaar te brengen. Vitesse kreeg in de achterste linie veel ruimte om te voetballen, maar werd direct na de middenlijn vastgezet door het defensieve Gemert. Het tempo lag te laag om Gemert te verrassen en Vitesse had moeite met het creëren van ruimte en kansen. Gemert kwam er enkele keren gevaarlijk uit en was voornamelijk via Ronald van Herpen gevaarlijk. Beide ploegen gingen met 0-0 de rust in.

Dat er ‘iets’ moest gebeuren was duidelijk. Trainer Rutten voerde een dubbele wissel door. Brahim Darri en Marco van Ginkel kwamen in het veld voor Kakuta en Hofs. Vitesse begon gretig aan de tweede helft en kwam in de 49 ste minuut op voorsprong. Theo Janssen schoot van net buiten de zestien de bal gecontroleerd in de hoek: 0-1. Direct na het doelpunt was Reis gevaarlijk middels een kopbal, maar hierna ging de Vitesse-storm liggen.

De ingevallen Darri gooide het duel op slot door in de 74 ste minuut de 0-2 te maken. Cziommer zette de aanvaller met een schitterende steekpass oog in oog met Gemert-doelman Sven van Ommeren. Waar Darri in een identieke situatie tien minuten daarvoor de bal te hoog plaatste, passeerde de aanvaller de doelman beheerst en rondde bekwaam af: 0-2. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd pikte Reis ook zijn doelpunt mee. Hij schoot de bal koel achter de uitkomende doelman. Daardoor won Vitesse met 0-3 van het hard werkende Gemert en kan het zich opmaken voor de volgende ronde in de KNVB bekercompetitie.

Vitesse speelt zaterdag in en tegen Utrecht. Jan-Arie van der Heijden keert dan terug van een schorsing. Pol van Boekel is de scheidsrechter in de Galgenwaard. Het duel begint om 19.45 uur.

Vitesse.nl / Foto’s SV

Hoofdsponsor: