2 december 2012 In de media

Vitesse ruikt eerste plaats

Vitesse nestelt zich naast FC Twente op de eerste plaats in de eredivisie. Op basis van het doelsaldo bezet FC Twente echter de koppositie. Vitesse won zondagmiddag overtuigend met 3-0 van Roda JC.
Dat was één doelpunt te weinig om op basis van het aantal gemaakte goals de koppositie van de tukkers over te nemen.

Roda JC speelde het duel in het shirt van amateurclub Arnhemse Boys. De Belgische arbiter Jonathan Lardot vond het uittenue van de Limburgers te veel lijken op het thuistenue van Vitesse.

Mentaal
Een week na de knappe zege in Eindhoven op PSV (1-2) toonde Vitesse aan dat het ook mentaal wel goed zit. De ploeg van Rutten liet zich niet afleiden door alle aandacht die het de voorbije dagen kreeg en zette de wedstrijd tegen het defensief spelende Roda JC zakelijk en volwassen om in een overwinning. Gezien het relatief eenvoudige programma tot aan de winterstop, met wedstrijden tegen VVV-Venlo, RKC Waalwijk en sc Heerenveen, kan Vitesse zomaar de papieren ‘wintertitel’ gaan pakken.

De grote vraag is wat er in de winter gaat gebeuren met Wilfried Bony, de topschutter en smaakmaker van de Arnhemmers. Vitesse wil er alles aan doen om het Ivoriaanse krachtmens in het Gelredome te houden, om zo ook in de tweede seizoenshelft bovenin mee te kunnen spelen. Tegen Roda JC bleek dat Vitesse niet volledig afhankelijk is van Bony. De spits speelde een ongelukkige wedstrijd, met opvallend veel balverlies, en verscheen zowaar eens niet op het scorebord. Wel had Bony een belangrijk aandeel in de twee doelpunten van Jonathan Reis.

Van Ginkel
Marco van Ginkel had al vroeg in de wedstrijd, na 10 minuten, de score geopend. De international kreeg vanaf de rand van het strafschopgebied alle ruimte om uit te halen en passeerde Filip Kurto met een vlammend schot: 1-0.

Kort voor rust lanceerde Bony met een knappe steekbal zijn aanvalsmaatje Reis, die Kurto passeerde en voor 2-0 zorgde. Na een uur tikte de Braziliaan de derde achter Kurto nadat een inzet van Bony via de lat voor zijn voeten was beland. Een vierde treffer, die de eerste plaats in de eredivisie had betekend, bleef echter in het vervolg uit.

Telegraaf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: