22 juli 2010 In de media

Vitesse schreeuwt om versterking

Arnhemse ploeg wint, maar wordt lange tijd weggespeeld door eerstedivisioniust AGOVV

*Vitesse wint in eerste serieuze oefenwedstrijd van de voorbe­reiding met 1-0 van AGOVV.
*Arnhemse ploeg wordt lange tijd weggespeeld door team uit de eerste divisie.
*Vitesse heeft gebrek aan crea­tiviteit en scorend vermogen.

Volgens voorzitter Maas­bert Schouten wordt Vitesse dit seizoen geen degradatiekandidaat in de eredivisie. In de dikke twee weken die nog resten tot het begin van de competitie zal de Arnhem­se club absoluut toe moeten slaan op de transfermarkt, wil de preses gelijk krijgen.

Gisteravond speelde Vitesse in Loe­nen de eerste oefenwedstrijd in de­ze voorbereidingsfase tegen een profclub. Pas in de competitie is het tijd voor de echte conclusies, maar het treffen met AGOVV Apeldoorn gaf ondanks de 1- 0 ze­ge geen enkele argumentatie voor optimisme.

De provinciegenoot uit de eerste divisie was voetballend een klasse beter dan Vitesse, dat in negentig minuten twee kansen ‘creëerde’. Op slag van rust profiteerde Ge­naro Snijders van een keepersfout van Daan Huiskamp (0-1) en diep in de tweede helft strandde Dali­bor Stevanovic (sinds gisteren spe­lend met rugnummer tien) na een knappe individuele actie op de Apeldoornse goalie.

„ Je kon zien dat we na al die wed­strijden tegen amateurs moesten wennen aan de weerstand. Dat ging na rust al beter”, trachtte Vit­esse- trainer Theo Bos positief te blijven. De oefenmeester miste gis­teravond een handvol spelers door blessures, terwijl Davy Pröpper en Luca Caldirola ( Bos: ‘ Dat zijn po­tentiële basisspelers’) speelden op het EK Onder 19.

Maar de trainer moet ook hebben gezien dat AGOVV makkelijker combineerde, frisser oogde en als team een beter ingespeelde indruk maakte. Twee weken voordat het grote werk in de competitie begint toont de afgeroomde selectie van Vitesse ( liefst negen spelers gingen weg) een zorgwekkend gebrek aan creativiteit en scorend vermogen.

„We kunnen in elke linie verster­king gebruiken”, zei Bos gistera­vond in Loenen, in de wetenschap dat zijn ploeg anders een zware overlevingstocht wacht door de eredivisie.

Opstelling Vitesse: Velthuizen; Riedel, Sprockel, Van der Linden, Drost; Van der Struijk, Stevanovic; Heijckman (57.Felixdaal), Nilsson, Snijders; Pluim.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: