3 juli 2010 In de media

Vitesse scoort er zes tegen Presikhaaf

Vitesse heeft zaterdag de eerste oefenwedstrijd met 6-1 gewonnen. Julian Jenner was met twee treffers tegen het dappere FC Presikhaaf de topscorer.

De jeugdige ploeg van hoofdtrainer Theo Bos had het op het sportpark Over het Lange Water lange tijd lastig met de ploeg van trainer Dennis van Beukering. Samen met zijn broer Jhonny heeft Dennis een, citaat van Theo Bos, ‘aardig ploegje staan’.

Theo Bos had de ochtendtraining expres laten schieten om zijn spelers niet direct teveel te belasten. "Ik heb momenteel twaalf fitte spelers in mijn selectie en heb dit aangevuld met een aantal spelers uit het beloftenteam. Ik wilde het bij deze wedstrijd laten vandaag. Dat zal ook komende dinsdag in Vaassen tegen VIOS gebeuren. Dan zullen dat er wellicht nog meer zijn", aldus Bos. "Kwalitatief kan het de komende weken wat minder zijn misschien, maar op dit moment is dat niet anders. Het is vooralsnog geen ideale situatie, maar ik verwacht dat er nog wel minimaal vier spelers van niveau aan de selectie worden toegevoegd."

Vitesse scoorde voor rust tweemaal. Lasse Nilsson, net las Büttner vrij snel rust uitgevallen na een tik op de enkel, ramde na tien minuten de bal hard tegen de touwen en Julian Jenner was in een één tegen één duel de doelman te snel af. Na rust maakten Gino Felixdaal, Davy Pröpper, Julian Jenner en Oktay Oztürk het sextet compleet. Oelofs zorgde in de slotseconde voor de tegentreffer. Een doelpunt dat de groen-witten op basis van hun spel en beleving ook verdienden.

FC Presikhaaf-Vitesse 1-6 (0-2)
’10 Nilsson 0-1, ’41 Jenner 0-2, ’70 Felixdaal 0-3, ’87 Pröpper 0-4, ’89 Jenner 0-5, ’90 Oztürk 0-6, ’90+ Oelofs 1-6

Opstelling Vitesse
Velthuizen (’46 Room), Van der Struijk (’72 Oztürk), Sprockel, Van der Linden, Drost (’83 Berends), Felixdaal, Büttner (50 Pinarci), Pröpper, Jenner, Snijders, Nilsson (’54 De Ruiter)

Oktay Oztürk

Vitesse.nl / Foto SV

Hoofdsponsor: