1 oktober 2010 In de media

Vitesse scoort niet en speelt gelijk

Vitesse heeft voor de tweede keer op rij vergeten te scoren in een thuiswedstrijd. In de wedstrijd tegen hekkensluiter Willem II kreeg de ploeg van Theo Bos zowel de eerste als tweede helft een aantal kansen. Er werd door beide ploegen niet gescoord en zo bleef het vrijdagavond in GelreDome 0-0.

De eerste kans van Vitesse kwam na zes minuten van de voet van de met een basisplaats beloonde Julian Jenner. De aan de rechterkant beginnende Jenner schoot de bal na een goede pass van Aissati op doel, maar zijn schot werd gepakt door Willem II doelman Verhulst.

Na een aantal gevaarlijke momenten voor de goal van Willem II was Stevanovic met een kopbal dicht bij de 1-0. De bal ging net naast het Tilburgse doel. Na ruim 20 minuten zette Aissaiti, Barazite na een goede aanval van de Arnhemmers vrij in het strafschopgebied. Barazite schoot de bal laag in de lange hoek, maar weer was het Verhulst die redding bracht voor Willem II. Julian Jenner oogde gretig en zorgde na ruim een half uur spelen weer voor gevaar. Na een goede individuele actie werd zijn schot uit de rechter bovenhoek getikt.

Willem II was in het eerste half uur nauwelijks gevaarlijk. De Tilburgers kregen in het laatste kwartier van de eerste helft nog wel twee kansjes. Een schot van Lasnik werd makkelijk gepakt door Room en een knal van Rigters ging een halve meter over het Arnhemse doel. Het tempo lag de eerste helft te laag bij Vitesse en dat zorgde ervoor de ploeg van Bos niet echt gevaarlijk kon worden.

Vitesse begon aan de tweede helft zoals het de eerste helft was geëindigd. In het eerste kwartier van de tweede helft werd er door beide ploegen weinig gecreëerd. De bezoekers waren uit een standaardsituatie het gevaarlijkst. Willem II-verdediger Swinkels kopte uit een corner maar net naast het doel van Room. Twee minuten daarna was het Vitesse dat gevaarlijk werd. Een vrije trap van Aissati werd door Verhulst uit het doel gebokst.

Een kwartier voor tijd zette Vitesse iets meer druk en dat resulteerde in twee kansen op rij. Uit een afgeslagen corner kwam de bal voor de voeten van Guram Kashia. De Georgiër schoot van dichtbij over de goal. De volgende aanval van Vitesse was het Barazite die vrij in het strafschopgebied mocht schieten. Hij zag zijn bal net naast hetdoel van Willem II gaan. Vitesse bracht Nilsson en Pluim in de laatste tien minuten, maar echt grote kansen leverde dit niet meer op. In de slotfase van de wedstrijd kwamen de Arnhemmers niet meer tot scoren. Ook Willem II werd niet meer gevaarlijk en zo vergeet Vitesse voor de tweede keer dit seizoen in een thuiswedstrijd te scoren, maar houden de Arnhemmers wel voor de vierde keer op rij de nul.

Wedstrijdinformatie:

Datum: 01-10-2010 20:45. - Locatie: GelreDome - Toeschouwers: 13.150 - Scheidsrechter: Jack van Hulten

Gele kaart: '45 Stevanovic '52 Büttner

Wissels: '71 Pluim in, Stevanovic uit '76 Biemans in, Swinkels uit '77 Nilsson in, Jenner uit '74 van Zaanen in, Hutten uit '87 van Ginkel in, Barazite uit '79 Vossebelt in, Landgren uit

Man of the Match: Nemanja Matic