6 januari 2010 In de media

Vitesse slaat na supervlucht tenten op in zonnig Turkije

Gretige jonge honden in Belek

Vitesse is gistermiddag gear­riveerd in Belek, waar de ploeg van trainer Theo Bos een week lang op trainings­kamp is. „Dit is een super­moment om hier te zijn.”

‘ We hebben een supervlucht ge­had”, jubelde trainer Theo Bos in de avonduren na de eerste trai­ning van Vitesse op het complex naast het hotel. „We zijn om kwart over acht vertrokken uit Arnhem en stonden hier om half zeven op het veld. Als je ziet hoe die velden er hier bijliggen, gewel­dig. De spelers waren net jonge honden die werden losgelaten.”

Uiteraard is het Arnhemse gezel­schap met een missie afgereisd naar de Turkse kust. Na een korte winterstop bereidt Vitesse zich voor op de hervatting van de com­petitie, die mogelijk al volgende week zondag gestalte krijgt met een bezoek aan NEC. Onder voor­treffelijke omstandigheden, over­dag rond de twintig graden, kun­nen Bos en zijn pupillen in Belek aan de slag. „De wedstrijd tegen NEC is altijd belangrijk, maar we willen de spelers fit maken voor de hele tweede helft van het sei­zoen”, aldus Bos. „Dat mag geen probleem zijn, want we zijn er slechts tien dagen uit geweest.”

Vitesse komt vanavond al in actie, wanneer het tegen Besiktas uit­komt in de eerste wedstrijd van het toernooi om de Tuttur.com Cup. Hamburger SV en Kayseris­por zijn de andere deelnemers.
„Een mooi toernooi”, weet de Arn­hemse hoofdtrainer. „ HSV en Be­siktas zijn altijd mooie tegenstan­ders en Kayserispor is momenteel ook een grote ploeg in Turkije, want het staat bij de eerste vijf.
Het is een prachtig toernooi, waar veel aandacht voor zal zijn. En het zullen voor ons wedstrijden zijn waar we wijzer van worden.”

Bos heeft 21 veldspelers en 3 keepers meegenomen op de trip.
De prangende vraag luidt of de coach zoveel mogelijk van zijn spe­lers speelminuten zal gunnen, of dat hij voor een maximale presta­tie zal gaan tijdens het toernooi.
„ Ik ziet het als twee losse oefen­wedstrijden, die we wel graag wil­len winnen”, antwoordt Bos. „Het is niet zo dat ik twee keer twaalf of dertien man zal gebruiken. Ik wil wel een mannetje of zestien, zeventien aan het werk zien. Ik denk dat we genoeg goede spelers hebben om twee goede wedstrij­den te kunnen spelen. Dat zullen geen eenvoudige partijen zijn.”

En lachend: „ Je speelt tegen Besik­tas, in Turkije. De organisatie van het toernooi zal er bij gebaat zijn dat Besiktas de finale speelt. Dus zal er wellicht nog een tegenstan­der bijkomen in de wedstrijd.”

Programma Tuttur.com Cup
Vandaag, 19.15 uur: Vitesse-Besiktas.
Morgen, 19.15 uur: HSV-Kayserispor.
Zaterdag, 16.00 uur: Wedstrijd om derde plaats. 19.30 uur: Finale.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: