1 augustus 2010 In de media

Vitesse sluit oefenserie af met gelijkspel: 1-1

De laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie, zondag 8 augustus in GelreDome tegen ADO Den Haag, eindigde zondagmiddag in Loenen tegen het Turkse Manisaspor in een gelijkspel: 1-1.

Vitesse startte zonder de Duitse testspeler Florian Riedel -zijn proefperiode is ten einde en de club bekijkt nog of de verdediger een contract krijgt aangeboden- en Wiljan Pluim. De aanvaller ondervindt nog hinder van een hamstringblessure. Op het middenveld vielen in Loenen vooral Dalibor Stevanovic en Davy Pröpper op. Beide spelers maakten zowel een gretige als goede indruk.

Na enkele individuele acties van linkshalf Alexander Büttner, kreeg Vitesse in de 26e minuut een vrije trap die door Büttner knap via de binnenkant van de paal in werd geschoten: 1-0. Vitesse stond voor rust verdedigend prima en gaf, buiten een kopballetje pal voor rust, niets weg. Het duo Sprockel, Caldirola kon het al aardig met elkaar vinden.

Na rust wisselde Theo Bos Sprockel en Drost voor Raynick Damasco en Jop van der Linden. De Turken, voor rust al ‘pittig’ voetballend, zetten een tandje bij en daardoor werd de verdediging flink op de proef gesteld. Na een kwartier spelen zag scheidsrechter Ketting een overtreding van beloftenspeler Damasco en legde de bal op de stip. Dica benutte de buitenkans en zette Manisaspor op gelijke hoogte: 1-1.

In het laatste half uur waren de Turken zo nu en dan de weg kwijt en dat leverde Emreciksin in de 64e minuut een terechte rode kaart op. De middenvelder raakte Roy de Ruiter op zijn keel en mocht vertrekken. Twintig minuten voor tijd loste Ted Heijckmann de moegestreden Büttner af en in de slotfase kregen de Arnhemmers nog één goede kans. Genaro Snijders schoot de bal echter hard naast.

Theo Bos na afloop: "In de eerste helft speelden we zeer gedisciplineerd en en gaven we niks weg. Je ziet dat we kwetsbaarder worden op het moment dat we wisselen. Toch ben ik tevreden hoe de jongens vandaag gespeeld hebben. De duelkracht van de Turken was groot en daar deden we voor niet onder. Ondanks dat Manisaspor er af en toe zeer fel in gingen, lieten wij ons niet provoceren en bleven we voetballen. Of het niet te hard was? Daar heb ik ze vooraf voor gewaarschuwd. Dat weet je als je tegen Turkse tegenstander komt te staan. Of je moet niet tegen ze spelen of je moet je er tegen wapenen. Dat laatste hebben we prima gedaan."

Vitesse – Manisaspor 1-1
’26 Büttner 1-0; ’61 Dica 1-1 (pen.)