10 februari 2010 In de media

Vitesse speelt gelijk tegen Sparta: 1-1

Vitesse heeft woensdagavond gelijk gespeeld tegen Sparta Rotterdam. De Rotterdammers kwamen na een kwartier spelen in de tweede helft via Falkenburg op 1-0. Lange tijd zag het er naar uit dat Sparta zou gaan winnen. Maar door een late gelijk maker van Serginho Greene nam Vitesse toch nog een punt mee naar Arnhem.
Op een slecht bespeelbaar veld ging het spel de eerste tien minuten van de wedstrijd op en neer. De eerste kans van de wedstrijd was wel voor Vitesse. Nilsson kon na een mooie actie op de achterlijn voorgeven, maar zijn voorzet kwam niet terecht bij de inlopende Kolk. Na een klein kwartier spelen kreeg Sparta haar eerste kans. Een goed ingeschoten vrije trap van Poepon zorgde ervoor dat Velthuizen voor het eerst in actie moest komen. Linksbuiten Joshua John was de gevaarlijkste man aan Sparta kant. John kon de bal een paar keer in het strafschopgebied inbrengen. Falkenburg was na 20 minuten het dichts bij een treffer voor de thuisclub. Zijn schot werd echter naast getikt door Vitesse-keeper Velthuizen.

Vitesse werd na een half uur nog eens gevaarlijk. Nilsson kon na een mooie individuele actie schieten. Zijn schot verdween net over de goal. Vitesse probeerde het nog wel voor rust, maar kon niet echt dreigend worden. Aanvoerder Sprockel moest na 36 minuten spelen geblesseerd het veld verlaten. Zijn invaller Stevanovic nam de band over.

Na de rust was het Vitesse dat het initiatief in handen nam .Na vijf minuten spelen in de tweede helft was Santi Kolk dicht bij een treffer. Zijn schot ging een meter naast het Sparta doel.
Na een kwartier spelen in de tweede helft scoorde Sparta uit een spelhervatting. Een goed genomen vrije trap werd door Falkenburg in de lange hoek: 0-1. Deze kopbal was het eerste echte wapenfeit van de Rotterdammers na rust.

Sparta was na 75 minuten dicht bij de 2-0. Weer uit een spelhervatting was de thuisploeg gevaarlijk. Uit een corner kopte Adeleye de bal op de lat. Sparta liet zich de laatste 10 minuten steeds verder terug zakken en daardoor kreeg Vitesse mogelijkheden. Santi Kolk was twee keer gevaarlijk. Zijn eerste schot spatte uiteen op de lat en van dichtbij kreeg hij drie minuten later de bal niet langs Sparta-keeper Seliga. Vitesse bleef druk zetten en dat resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker. Twee minuten voor tijd was het Nilsson die de bal via de onderkant van de lat bij Greene voor de voeten kreeg. Greene tikte de bal binnen en scoorde zo na een slotoffensief de gelijkmaker: 1-1.

Civard Sprockel vertelde na afloop van de wedstrijd dat hij last heeft van zijn bovenbeen. “Ik had er vanavond last van tijdens het sprinten. In de wedstrijd tegen PSV had ik er ook al last van. Het leek niet zo erg, maar waarschijnlijk heb ik er toch last van gehouden. Ik denk zelf dat het een kneuzing is,” zei Sprockel die al in de eerste helft werd vervangen door Dalibor Stevanovic.

Sparta Rotterdam – Vitesse 1-1 (0-0)
’59 Falkenburg 1-0, ’89 Greene 1-1

Scheidsrechter: Danny Makkelie
Toeschouwers: 9.213
Geel: Verhaegh, Kaya (Vitesse) Adeleye, Duplan (Sparta Rotterdam)