13 augustus 2011 In de media

Vitesse speelt met VVV-Venlo: 4-0

Vitesse heeft aantrekkelijk voetbal zaterdagavond gecombineerd met een prima overwinning. Het Limburgse VVV-Venlo kwam er geen moment aan te pas en verliet met een 4-0 nederlaag stadion GelreDome.

Al vanaf het eerste moment waren de verhoudingen duidelijk. Vitesse zette meteen druk en liet VVV-Venlo niet voetballen. De kansen waren er al snel en binnen het eerste kwartier stond het al 2-0. In de vijfde minuut bediende Wilfried Bony middenvelder Marco van Ginkel die doelman Dennis Gentenaar met een hard schot kansloos liet. In de veertiende minuut kopte Marcel Meeuwis een voorzet van Julian Jenner achter zijn eigen doelman.

De Arnhemmers hadden voor rust legio mogelijkheden om de marge te vergroten. De weer prima spelende Gio Chanturia was bij vlagen weergaloos, Guram Kashia kopte een corner voorlangs en Wilfried had een strafschop moeten krijgen wegens vasthouden. Goed om te zien was de strakke organisatie van de Arnhemse formatie die offensief spel afwisselde met balbezit.

Na rust was het spelbeeld identiek. Vitesse zette weliswaar niet meer dezelfde druk als voor rust, maar het kwam geen seconde in de problemen. Meer doelpunten konden dan ook niet uitblijven. En wat voor een doelpunten! De 3-0 in de 51e minuut was van grote schoonheid. Snel combinatiespel via Pröpper en Hofs bezorgde Wifried de bal. De sterke aanvaller prikte de bal in de verre hoek.

Het slotakkoord was voor ‘Gio’ die zijn goede spel bekroonde met een prachtig doelpunt. De aanvaller kwam naar binnen en schoot de bal via de paal in het doel: 4-0. In de laatste minuut mocht Brahim Darri zijn debuut maken in het eerste elftal. De spits, vorig seizoen kampioen geworden met de B1, verving Man of the Match Wilfried.

819-01 -

Na de 0-0 in Den Haag heeft Vitesse haar eerste thuiswedstrijd op een uitstekende manier afgesloten. Het zeer matige VVV-Venlo werd eenvoudig met 4-0 verslagen. Belangrijker was de frisse wijze waarop de ploeg van John van den brom zich voor eigen publiek presenteerde. Volgende week speelt de ploeg weer thuis. Dan is FC Utrecht om 18.45 uur de tegenstander.