15 september 2011 In de media

Vitesse stelt beoogd kampioenschap een jaar uit

Vitesse heeft nog steeds de ambitie om kampioen van Nederland te worden. De Arnhemmers hebben de deadline om met de titel mee te strijden echter met een jaar verschoven naar 2014.

Bij de overname door de Georgische geldschieter Merab Jordania wilde de club nog zich uiterlijk in 2013 mengen in de titelstrijd. "We gaan het in stappen doen", zegt algemeen directeur Paul van der Kraan nu in een interview met De Gelderlander. Dit jaar richt Vitesse zich op een plek in het linkerrijtje, volgend seizoen wil het zich kwalificeren voor Europees voetbal.

"Om dat te bereiken, moeten we nu alles op orde brengen. In de selectie, die er nu staat, maar ook in de rest van de organisatie"", aldus Van der Kraan. De directeur vindt dat er meer nodig is dan een goed elftal om in de top van de Eredivisie te spelen. "Wil je zover komen, dan moet álles op orde zijn. Het team, maar bijvoorbeeld ook het hoofdveld en de trainingsaccommodatie op Papendal."

Vorig seizoen streed Vitesse nog tegen degradatie. Van der Kraan ziet dat niet als een verloren jaar. "Het was een jaar om aan elkaar te wennen. Merab Jordania moest aan de club wennen, wij moesten aan Jordania wennen. Dat jaar hebben we nodig gehad om alles helder te krijgen."

Goal

Hoofdsponsor: