25 mei 2010 In de media

Vitesse stelt commercieel directeur aan

Met ingang van 1 juni aanstaande beschikt Vitesse met de benoeming van Marie-José Helle (47) over een commercieel directeur. Helle gaat leiding geven aan de afdelingen Zakelijke relaties en Fanservice.
Eén van de aandachtspunten van Helle, die omzetverantwoordelijk wordt voor het complete business- en consumentenpakket, is het bewerkstelligen van een hogere bezettingsgraad van de business club en de publiekstribunes bij thuiswedstrijden van Vitesse in GelreDome.

Algemeen directeur Paul van der Kraan van Vitesse: “Wij willen meer kennis over en begrip van de wereld van de sponsors en supporters, zodat wij op basis hiervan – en met de commerciële mogelijkheden van (potentiële) partners en supporters in ons achterhoofd, voor iedere doelgroep een aanbod op maat kunnen maken. Dienstverlenende producten als boarding, business seats, businessclub en seizoenkaarten worden dan aangevuld met nieuwe, innovatieve producten en diensten. Daarvoor is het nodig dat wij onze houding veranderen en een positie kiezen waarbij wij grenzen opzoeken en verleggen en de zaken net een tikkeltje anders doen dan anderen. Om dit beleid handen en voeten te geven hebben we een capabel en creatief iemand nodig met ondernemersgeest. Een salesprofessional die niet bang is om te experimenteren en te pionieren. Met Marie-José hebben wij deze persoon in huis gehaald.”

Helle wil in haar nieuwe functie vooral ‘naar buiten’: “Vitesse moet naar de mensen toe. Slechts een deel van het MKB en het grotere bedrijfsleven in de regio is gebonden aan Vitesse, terwijl de betrokkenheid enorm is. Dat marktaandeel moet omhoog. Vitesse is een organisatie waar de focus ligt op sportief succes, maar het binnenhalen van nieuwe sponsors moet niet alleen afhankelijk zijn van de emotie van de wedstrijd of het sportieve resultaat. Ik vind dat Vitesse het grootste zakelijke platform in de omgeving moet blijven, waar het regionale bedrijfsleven elkaar ontmoet en waar zaken worden gedaan. De kassa’s moeten onderling gaan rinkelen.”
 
Volgens Helle is een planmatige aanpak onontbeerlijk om in te kunnen spelen op veranderingen en de eisen van deze tijd. Helle: “Juist de planmatige aanpak kan voor rust en structuur zorgen. Verkoop is een optelsom van het succesvol enthousiasmeren van mensen, netwerken, verkopen, persoonlijke aandacht en teamsynergie. De totale aanpak van persoonlijke aandacht, structuur en maatproducten- en diensten, moet gaan leiden tot omzetverhoging.”

Helle zal bij het realiseren van haar doelstellingen nadrukkelijk gebruik gaan maken van communicatie en nieuwe media. Helle: “Via social en nieuwe mediacommunicatiekanalen kunnen wij onze commerciële boodschappen kwijt aan een groot publiek en kunnen we supporters en sponsors informeren en activeren. Ik kom uit de mediawereld en voor mij is nieuwe media, en alles wat daar mee samenhangt, bekend terrein. Regionale dagbladen hebben nagenoeg hetzelfde netwerk als voetbalclubs. Datzelfde geldt voor de consumentenkant, lezers van de krant zijn vaak ook voetbalsupporters. Niet voor niets heb ik op de meeste voetbaltribunes in Nederland al weleens gezeten. Het gaat allemaal om het creëren van een saamhorigheidsgevoel, waardering tonen en mensen met elkaar in contact brengen via onze platforms. Mijn streven is om alle stakeholders binnen en rondom Vitesse  te binden op een voor iedereen zo effectief en efficiënt mogelijke manier.”

Marie-José Helle (47) is veertien jaar actief geweest in de media, waarvan dertien jaar bij mediagigant Wegener. Zij was daar lange tijd commercieel directeur en werkte voor Wegener onder meer in de regio’s Brabant, Zeeland, Utrecht, Zuid-Holland en het Stentorgedeelte van Gelderland en Overijssel.  In deze functie kwam Helle veelvuldig in contact met betaald voetbal organisaties. Met Vitesse had zij tot voor kort geen banden. In 2008 lanceerde Helle samen met een zakenrelatie een eigen internet Tv-kanaal. Helle’s laatste baan was in de autobranche voor de Buitenhuisgroep in Apeldoorn.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: