1 oktober 2010 In de media

Vitesse stelt teleur tegen Willem II

Vitesse is er in het eigen GelreDome niet in geslaagd hekkensluiter Willem II te vloeren. Het bleef vrijdagavond in Arnhem 0-0. Dit tot ongenoegen van het thuispubliek, dat de spelers met een striemend fluitconcert naar de catacomben liet gaan.

Bij Vitesse waren Nilsson en Pluim buiten de ploeg gelaten door trainer Theo Bos. Voor hen speelden Jenner en Stevanovic. Bos koos in de spits voor een variant met middenvelder Pröpper, die zich in de uitwedstrijd bij Excelsior snel uitbetaalde (0-1 en 0-2 in 17 minuten). Dat was in GelreDome, met 13.150 toeschouwers half bezet, tegen het nog puntloze Willem II niet het geval.

Vitesse waagde in de eerste 7 minuten nog wel drie doelpogingen. Jenner vuurde op de vuisten van doelman Verhulst, Pröpper schoof de bal bij de doelman in de handen en Stevanovic kopte - helemaal vrij - naast.

Jenner probeerde het in het eerste half uur nog twee keer van afstand, maar gevaarlijk werd het niet. Wel aan de andere kant, waar Rajkovic en Büttner lichtzinnig waren en Willem II kansen boden.

Bij de grootste liepen Rigters en Lasnik elkaar in de weg. Rigters knalde ook nog eens vlak over het doel vanaf de zijkant.

Na rust werd het spel van Vitesse steeds slechter. De wissels van Theo Bos brachten ditmaal ook geen ommekeer. Pluim, Nilsson en Van Ginkel kwamen in de slotfase, die twee kansjes opleverde voor Kashia en Barazite.

Geluk had de Arnhemse ploeg daarbij niet, maar daar had Vitesse ook geen recht op tegen de ploeg, die voor het eerst in vijftien wedstrijden een punt haalde in een eredivisiewedstrijd.

Vitesse - Willem II 0-0

Gele kaarten: Stevanovic, Büttner (Vitesse)

Vitesse: Room; Kashia, Sprockel, Rajkovic, Büttner; Stevanovic (71. Pluim), Matic; Jenner (77. Nilsson), Aissati, Barazite (86. Van Ginkel); Pröpper.

Vitesse kan thuis maar niet scoren

Willem II heeft vrijdagavond voor het eerst in vijftien competitiewedstrijden een punt veroverd.

De Tilburgers speelden op bezoek bij Vitesse gelijk: 0-0. De Brabantse club had vorige week het negatieve record van de Volewijckers geëvenaard, die in het seizoen 1962-1963 ook veertien duels op rij verloren. Vitesse mag dan veel nieuwe spelers hebben gekregen door de overname van de Georgische mecenas Merab Zjordania, het scorend vermogen is nauwelijks toegenomen. In de eerste helft bleef Willem II's doelman Davino Verhulst gemakkelijk overeind onder de aanvalsgolven van de thuisclub. De huurling van Racing Genk stopte elk schot. Hij had wel altijd goed zicht op de bal omdat ze allemaal van grote afstand waren afgevuurd. Kreeg Vitesse een kans dichtbij, dan ging de bal onveranderlijk naast. Willem II creëerde voor rust twee kansen. Maceo Rigters miste ze beide.

In de tweede helft probeerde Vitesse een hoger tempo te ontwikkelen. Willem II bleef de tegenstander echter kundig opvangen, gaf haast geen kans meer weg en brak zelfs enkele keren gevaarlijk uit. Een uitslag van 0-0 tekende zich in een vroeg stadium van de tweede helft af. Een zestal wissels in de laatste twintig minuten bood ook geen soelaas.

Vitesse werd nog wel dreigend. De grootste kans was voor Guram Kashia in de 75e minuut. Recht voor doel trapte hij over. Even later schoot Nacer Barazite tot wanhoop van de 13.000 fans naast.