31 oktober 2010 In de media

Vitesse sterkste in derby, maar vergeet te scoren

Puntenverlies voor Vitesse in Nijmegen. De Arnhemmers speelden een prima partij voetbal, waren duidelijk de betere ploeg, maar wisten weer niet tot scoren te komen ondanks enkele uitstekende mogelijkheden.

 Vitesse won zondagmiddag de derby op punten, maar in de praktijk pakten beide ploegen één punt in het McDOS stadion.

Ondanks zijn blessure stond Nemanja Matic zondagmiddag wel aan de aftrap van de Gelderse derby. Door de afwezigheid van Civard Sprockel droeg Slobodan Rajkovic de aanvoerdersband.Naast hem stond wederom Frank van der Struijk en ook nu maakte het duo weer een sterke indruk. Dat is met name een compliment voor Van der Struijk die probleemloos deze positie invult.

Voetballend was de eerste helft duidelijk voor de Arnhemmers. In het eerste kwartier en het laatste kwartier voor tijd domineerde de ploeg en enkele fraaie combinaties leverde dreiging op voor het doel van Jasper Cillissen. Twee echt hgrote kansen kreeg Vitesse voor rust. In de beginfase moest de Nijmeegse doelman redden op een schot van Aissati en pal voor rust voorkwam hij een doelpunt door de harde volley van Stevanovic te keren. Davy Pröpper schoot ook nog een keer rakelings voorlangs en een één-twee met Aissati was net iets te hard om de middenvelder oog in oog met Cillissen te zetten.

Halverwege de eerste helft meldde NEC zich enkele keren ook dreigend voor het Arnhemse doel, maar ook Room stond goed op een schot van Bas Sibum en een kopbal van Björn Vleminckx. Ook na rust bleef de ploeg van interim Van Arum goed voetballen, maar was het spel onrustiger. NEC gooide meer agressie in het spel en het uitblijven van het verdiende doelpunt werd zichtbaarder bij de ploeg.

De grootste kans na rust was wel van de thuisploeg, maar Room kon nog net met zijn vingertoppen bij de kopbal uit een verre ingooi. De nieuwe ingrediënten na rust maakten het slot van de wedstrijd onvoorspelbaar en kon het alsnog alle kanten op. Vloet bracht met Fejzullahu een exttra aanvallende kracht en Van Arum deed hetzelfde met Snijders.

Een prima wedstrijd dus voor Vitesse met de bekende kritische noot dat het wel het overwicht in doelpunten had moeten omzetten. Vitesse won weliswaar op punten, maar beide ploegen mogen één punt bijschrijven, terwijl die drie punten wel erg dicht bij waren in Nijmegen.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: