15 april 2012 In de media

Vitesse stevent op plek zeven af met nipte winst op ADO Den Haag

Vitesse stevent op plek zeven van de Eredivisie af. De Arnhemmers wonnen zondag nipt van ADO Den Haag (1-0, doelpunt Renato Ibarra) en hebben met nog vier wedstrijden te gaan een voorsprong van zeven punten op Roda JC Kerkrade.
Aan de andere kant is de afstand tot de bovenste zes plekken negen punten. De Hagenaars blijven veertiende en kijken nog achterom: VVV-Venlo, dat op een nacompetitieplaats staat, heeft nog vier duels om zeven punten goed te maken.

Er waren veel lege plekken te zien in GelreDome en de mensen die ervoor kozen thuis te blijven misten, vooral in de eerste helft, weinig. Na 45 minuten spelen zochten de ploegen onder een fluitconcert de kleedkamers op, want wat de supporters in de eerste helft te zien kregen was niet best. Vitesse had het meeste balbezit maar deed daar niet veel mee. Nicky Hofs claimde een strafschop bij een handsbal en de verder zelden zichtbare spits Wilfried Bony kreeg een klein kansje, maar eigenlijk hoefde ADO-doelman Gino Coutinho zich niet of nauwelijks in te spannen.

De grootste kans, na ruim dertig minuten, was voor de bezoekers. Een van de weinige goede aanvallen van het eerste bedrijf belandde voor de voeten van Jens Toornstra, die verwoestend uithaalde. Doelman Piet Velthuizen was kansloos, maar de lat bracht redding. Vitesse-trainer John van den Brom besloot in te grijpen en bracht, direct na de onderbreking, in de persoon van Mike Havenaar een extra aanvaller.

De Japanner bleek een stuk gevaarlijker dan zijn teamgenoten in de eerste helft. Vlak na zijn entree kwam hij net een stap tekort om de bal binnen te koppen, terwijl hij niet veel later zijn hoofd wel tegen de bal zette. Hij kopte het ding tegendraads in, maar dat was net de plek waar ADO-goalie Coutinho zich bevond. Bijna werd Vitesse de misser fataal, want aan de andere kant kreeg clubtopscorer Charliton Vicento (zes goals) een levensgrote kans. Hij werd vrij voor Velthuizen gezet, maar kreeg de voorzet niet onder controle en schoot de bal ineens over het doel.

Na precies een uur spelen brak Ibarra de ban. De vleugelspeler dribbelde van de rechterkant naar binnen, passeerde een man en wipte de bal in de hoek over Coutinho. Het onmachtige ADO kreeg nauwelijks kansen, terwijl Havenaar tot tweemaal toe het duel vergat te beslissen. Eerst schoot hij uit de draai op Coutinho, niet veel later bracht de keeper redding toen de spits profiteerde van defensief geblunder. Voor de punten maakte het niet uit: Vitesse gaf achterin niets meer weg.

Voetbalzone

Hoofdsponsor: