25 juni 2012 In de media

Vitesse stuit op Lokomotiv Plovdiv

Vitesse maakt zijn rentree op de Europese velden tegen Lokomotiv Plovdiv uit Bulgarije. Die tegenstander rolde maandagmiddag in het Zwiterse Nyon uit de koker voor de Arnhemse club.
Het eerste duel wordt op 19 juli al gespeeld. De return is een week later in GelreDome in Arnhem. Het gaat om de tweede voorronde van de Europa League.

Bulgaars bekerwinnaar

Lokomotiv Plovdiv werd het afgelopen seizoen zesde in de competitie. De club had meer succes in het bekertoernooi waar de finale uiteindelijk werd gewonnen. Vitesse treft de Bulgaren dus eerst in een uitwedstrijd en speelt op donderdag 26 juli het tweede duel in eigen stadion.

De laatste keer dat Vitesse Europees voetbal speelde was in 2002. Liverpool was toen in de derde ronde met twee maal 1-0 te sterk. Ook in 1990 en 1992 bereikte Vitesse de derde ronde. Sporting Lissabon en Real Madrid gingen destijds door. De allereerste Europese wedstrijd was in 1990 toen de Arnhemmers uitkwamen tegen Derry City.

Hoogtepunten voor de club waren onder meer de wedstrijden tegen Inter Milaan in 2000, maar ook de sensationele overwinningen op Rapid Boekarest twee jaar later en het spectaculaire 3-3 gelijkspel bij Werder Bremen, waardoor Vitesse na de 2-1 thuiszege doorging.

Ted van Leeuwen bij de loting

Namens Vitesse, dat als 12e club was geplaatst, bezocht technisch directeur Ted van Leeuwen de loting in Nyon.

Omroep Gelderland TxT

Hoofdsponsor: