26 juli 2010 In de media

Vitesse toont ander gezicht tegen Hibernian

Drie dagen na het weinig hoopgevende optreden tegen AG­OVV ( 1- 0 winst) heeft Vitesse een ander gezicht getoond in de kracht­meting met Hibernian FC.

Op het veld van Driel leverde de Arnhem­se ploeg zaterdag een zeer behoor­lijke wedstrijd af (1-1).

Hibernian keerde zaterdagavond te­rug naar Schotland. Daar zal de ploeg uit Edinburgh zich verder voorbereiden op de confrontatie met het Sloveense Maribor, in de voorronde van het toernooi om de Europa League. Het eerste treffen tussen beide teams heeft donder­dag plaats.

Hibernian verloor in Nederland van Heracles (3-0) en ADO (2-1), won van NEC (1-0) en speelde dus gelijk tegen Vitesse. Na de rake kopbal van Roy de Ruiter (1-0) kwamen de Schotten in de twee­de helft langszij na een blunder van Gino Felixdaal. De invaller stond amper in het veld, toen hij knullig balverlies leed. Uit de daar­opvolgende vrije trap maakte De­rek Rordan gelijk.

Het spel van Vitesse was bedui­dend beter dan enkele dagen eer­der tegen AGOVV. Het team van trainer Theo Bos was veel dwin­gender aanwezig op het veld en had vrij eenvoudig kunnen win­nen, wanneer Genaro Snijders zorgvuldiger was omgesprongen met de mogelijkheden die hij kreeg.

De aanvaller kan door zijn enor­me snelheid op elk moment ge­vaarlijk worden als de tegenstan­der achterin veel ruimte weggeeft. Snijders had echter ook tegen Hi­bernian voortdurend ruzie met de bal. Dat zal hij toch echt moeten verbeteren, wil hij aanspraak kun­nen maken op de door hem zelf zo begeerde plek in het basisteam.

De Duitse proefspeler Florian Rie­del heeft voldoende indruk ge­maakt op Bos en technische man Ted van Leeuwen. Vitesse bekijkt de komende dagen of het de trans­fervrije rechtsback een contract aan kan bieden.

Vitesse- Hibernian 1- 1 ( 1- 0): 38. Roy de Ruiter 1-0, 74. Derek Rordan 1-1.

Opstelling Vitesse: Velthuizen (46.Room); Riedel, Sprockel, Van der Lin­den, Drost; Van der Struijk, Stevanovic; Snijders, Pluim, Kodalak (75. Felixdaal); De Ruiter

De Gelderlander

Hoofdsponsor: