16 april 2011 In de media

Vitesse toont veerkracht en pakt Groningen: 2-1

Vitesse heeft zaterdag veerkracht getoond door een 1-0 achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning. Wilfried (zijn derde achtereenvolgende in GelreDome) en Kashia maakten de knappe treffers.

FC Groningen pakte het in de beginfase tactisch goed op door de achterhoede van Vitesse vroeg te storen. Vitesse kwam daardoor nauwelijks aan voetballen toe en het was FC Groningen dat halverwege de eerste helft twee riante mogelijkheden kreeg. Matavz mikte twee keer net naast. In het laatste kwartier was het Vitesse dat kansen op de 1-0 kreeg. Twee keer echter werd een doelpunt van Nemanja Matic (terecht) afgekeurd. Frank van der Struijk zag ook nog een hard schot op de doellijn gered worden door de Belg Ivens.

Ook na rust waren het de gasten die het meeste initiatief toonden. Bij de Arnhemmers was er te weinig aansluiting voor de spitsen Wilfried en Van Ginkel. In het laatste half uur kwam Davy Pröpper voor de geblesseerde Matic. De middenvelder bracht meer dreiging naar voren toe, maar in de 65e minuut was het Danny Holla die voor 0-1 zorgde. De Groningse middenvelder kreeg alle ruimte om de bal binnen te werken.

Vitesse ging na de treffer agressiever spelen en kwam in de 72e minuut op gelijke hoogte. De teruggezakte Van Ginkel bereikte met een lange bal Wilfried. De spits nam de bal op de borst aan, controleerde en tikte de bal langs doelman Christiano: 1-1. In de laatste tien minuten ging het spel op en neer, zonder echt grote kansen. In de 82e minuut kreeg Vitesse een vrije trap die door Ismail Aissati werd genomen. De spitsen van Vitesse kozen voor de eerste paal en bij de tweede paal kopte Guram Kashia de bal schitterend binnen: 2-1.

Er kwam geen echt slotoffensief meer van de ploeg van trainer Pieter Huistra en zo boekte Vitesse de vijfde zege in de laatste zeven thuiswedstrijden.