12 november 2010 In de media

Vitesse trekt kortste strootje bij bekerloting

Vitesse heeft vannacht even over twaalven het kortste strootje getrokken bij de loting van de achtste finale van de KN­VB- beker: een bezoek aan koplo­per en regerend kampioen FC Twente.

Een beroerder scenario kon Vites­se niet treffen. De nieuwe trainer Albert Ferrer, die maandag aan de slag gaat, wacht een enorme klus in de laatste voetbalweek van 2010. Het duel in Enschede wordt dins­dag 21, woensdag 22 of donderdag 23 december gespeeld.

Halverwege de loting zag het er nog goed uit voor Vitesse. Alleen FC Twente en NAC waren nog zware dobbers, maar met drie ama­teurs en twee eerste divisionisten was de kans op een een goede lo­ting aanzienlijk. Met nog vier clubs in de pot - waaronder top­klasser Sparta Nijkerk en hoofd­klasser Noordwijk - ging het mis. Vitesse werd direct gekoppeld aan de thuisbeurt van FC Twente, waarna de resterende amateurs van Sparta Nijkerk een thuisbeurt tegen Noordwijk lootten.

Vitesse plaatste zich woensdag via een 3-0 zege op Rijnsburgse Boys, FC Twente overleefde een uitduel bij FC Zwolle na 1- 1 en strafschop­pen.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: