21 december 2010 In de media

Vitesse uitgeschakeld in bekertoernooi

Vitesse heeft dinsdagavond het achtste finaleduel in Enschede tegen landskampioen FC Twente veel te eenvoudig weggegeven. Na een prima start in de Grolsch Veste werden kapitale fouten in de defensie de ploeg al voor rust fataal. Daardoor werd het bekerduel een heuse afstraffing.

Door de blessure van Marcus Pedersen koos Albert Ferrer voor Marco van Ginkel als centrale
man voorin. Davy Pröpper keerde daardoor terug in het elftal. Verder waren er in de basisopstelling geen wijzigingen ten opzichte van het duel tegen NAC Breda. Wegens familieomstandigheden ontbrak Albert Capellas op de bank bij Vitesse. Zijn plek werd ingenomen door Raimond van der Gouw.

Vitesse stond in het eerste half uur uitstekend en voetbalde prima mee, maar na een half uur spelen ging het in korte tijd helemaal mis. Doelman Room verkeek zich op een schot van Theo Janssen en de bal glipte onder Room door. Drie minuten later ging De Jong neer in een duel met Rajkovic en de aanvaller van FC Twente schoot de strafschop zelf binnen: 2-0.

De Arnhemmers waren het na de twee snelle treffers helemaal kwijt en nog voor rust werd het 3-0 door wederom Theo Janssen. De middenvelder wilde De Jong bereiken met een lange bal, maar zijn bal werd door iedereen gemist en dwarrelde langzaam in het doel. Nog voor rust werd het 4-0 door Nacer Chadli.

Na de fouten in korte tijd kantelde het duel volledig en was het bekertoernooi voorbij voor Vitesse. De tweede helft was enkel nog voor de statistieken waarin de thuisploeg op jacht ging naar meer doelpunten en de Arnhemmers de schade na rust wilden beperken. Via Luuk de Jong werd het uiteindelijk 5-0. Einde bekertoernooi voor Vitesse en tegelijkertijd winterstop. Het voetbaljaar 2010 eindigde helaas met een fikse nederlaag in Enschede. Het verhaal van een wedstrijd die na één moment gespeeld was.