2 mei 2012 In de media

Vitesse vecht zich tweemaal terug in de Domstad

FC Utrecht en Vitesse hebben de punten gedeeld en de aanwezige toeschouwers vier doelpunten voorgeschoteld. Het werd dus 2-2 in de Galgenwaard.

In de laatste tien thuiswedstrijden tegen Vitesse scoorde FC Utrecht telkens minimaal één keer per duel, maar het zijn de Arnhemmers die in de laatste negen competitierondes minimaal eenmaal per wedstrijd tot scoren wisten te komen.

Voor Vitesse was voorafgaande aan de ontmoeting in de Domstad al duidelijk dat het dit seizoen als zevende eindigt. FC Utrecht, dat er dit seizoen als enige clubs is in geslaagd landskampioen Ajax tot tweemaal toe te verslaan, kon daardoor profiteren van een verzwakte basisformatie aan de kant van de Arnhemmers. Edouard Duplan zette FC Utrecht in de 28e minuut op een 1-0 voorsprong. Twee minuten voor rust maakte Giorgi Chanturia gelijk, nadat FC Utrecht een hoop kansen had laten liggen: 1-1.

De 2-1 werd gemaakt door Frank Demouge, maar zijn treffer bleek niet de winnende. Nick Hofs liet Vitesse door middel van een rake vrije trap in de 82e minuut een punt meenemen uit de Domstad: 2-2.

FC Utrecht en Vitesse sluiten het seizoen aanstaande zondag af. De Domstedelingen doen dat tegen Roda JC (uit), de ’toekomstig landskampioen’ in eigen huis tegen Ajax.

Elf

Hoofdsponsor: