16 februari 2010 In de media

Vitesse vergeet wedstrijd te “killen”

De trainer van FC Twente, Steve McClaren, verwoordde het na afloop goed: “Vitesse killed us” in de eerste helft en wij waren niet bij machte er iets tegenover te stellen. Dat we in de rust niet al op een achterstand stonden, was al een klein wonder.

McClaren: "Blijkbaar hadden we een tegengoal nodig om te gaan voetballen. Complimenten naan Vitesse voor de wijze waarop ze ons hebben bestreden. De meest gelukkige heeft gewonnen, want wees eerlijk, wij hadden hier niet met de punten naar huis moeten gaan", aldus McClaren.

Theo Bos vond het verschil met een week eerder het meest teleurstellend. "Vanavond brachten we wel datgene wat wij moeten en kunnen brengen. Het contrast met de wedstrijd tegen VVV is dermate groot en dat kan eigenlijk niet. Ik moet mijn spelers echter wel een compliment maken voor de manier van voetballen. We hebben Twente bijna een uur lang niet aan voetballen laten komen. Alleen wij vergeten het af te maken. Natuurlijk had Greene de 2-0 moeten maken, maar dat verwijt wil ik hem niet maken. Hij komt niet veel in die positie en ik had liever een speler als Lasse in die positie gezien. Als wij deze lijn nu wel eens weten door te trekken en de spelers dit wekelijks kunnen laten zien, dan zie ik ons de resterende wedstrijden nog voldoende punten pakken."

Piet Velthuizen kon het na afloop van de wedstrijd nauwelijks bevatten. “Dit is echt een nachtmerrie. Niet normaal. Als je ziet hoe we vandaag spelen. We speelden gewoon goed, maar na de 1-0 gingen we teveel achteruit lopen en dan zie je het aankomen. We geven de ruimte weg en dan krijgt Twente de kansen”, zei een teleurgestelde Piet Velthuizen.

Vitesse kreeg in de 80e minuut de kans op 2-0. Greene kwam in een één tegen één situatie niet tot een schot en zag Twente-keeper Boschker de bal voor zijn voeten weg plukken. Piet Velthuizen moest een minuut later de bal uit zijn eigen goal halen. “Na de 1-1 zie je dat we teleurgesteld zijn. Het is echt zonde dat je dan in de 93e minuut de wedstrijd alsnog verliest. Ja, Greene kan de 2-0 maken. Wij maken hem niet en Twente wel. Dat is de kwaliteit van FC Twente. Maar als we Twente konden pakken, dan was het vandaag wel”, zei Velthuizen direct na afloop van de wedstrijd.

Foto: Edelf

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: