1 april 2012 In de media

Vitesse vergeet zichzelf te belonen

Vitesse heeft zondagmiddag verdienstelijk gelijkgespeeld tegen AZ. In het eigen GelreDome werd het 2-2 en dat gaf de verhoudingen op het veld goed weer.

De Alkmaarders staan nu tweede achter de nieuwe koploper Ajax.

Vitesse, met Chanturia verrassend in de basis, opende brutaal en agressief. De ploeg speelde met veel bravoure en elan en ging direct op jacht naar een goal. Altidore opende echter de score voor AZ. De spits werd compleet vrijgelaten.

Een knappe kopbal van aanvoerder Kashia bracht de Arnhemmers terug in de wedstrijd. Direct na rust leek een stunt in de maak. Een voorzet van de Ecuadoriaan Ibarra werd door Van Ginkel binnengeknikt en Vitesse stond met 2-1 voor.

Een kwartier later profiteerde linksback Poulsen echter van geschutter in de Vitesse-defensie en maakte na een uur 2-2. Even later kreeg AZ-speler Holmen zijn tweede gele kaart en dus rood. Daarna drong de ploeg van trainer Van den Brom steeds meer aan, zonder overigens grote kansen te krijgen.

Vitesse speelde voor eigen publiek vol voor de winst, maar een derde goal zat er niet in. De Arnhemmers blijven zevende en hebben vijf punten meer dan NEC uit Nijmegen.

Omroep Gelderland TxT

Hoofdsponsor: